radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Direktorica Policijske uprave Koper je postala Alenka Korošec Peruzin. V. d. generalnega direktorja policije mag. Senad Jušić jo je na to delovno mesto imenoval danes, 14. julija 2023. Dosedanji načelnici Policijske postaje za izravnalne ukrepe Koper je posle predal Dejan Grandič, ki je upravo po pooblastilu v. d. generalnega direktorja policije vodil od 16. junija 2023.

V svoji poklicni karieri je Alenka Korošec Peruzin med drugim opravljala naloge na delovnih mestih: vodja skupine za mladoletniško kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije na PU Koper, pomočnica načelnika na Postaji mejne policije Jelšane ter nazadnje, od novembra 2020, načelnica PPIU Koper, pri čemer si je pridobila operativne in vodstvene izkušnje s področja dela tako uniformirane kot kriminalistične policije.

vodstvo pu koper 1

vodstvo pu koper 2

vodstvo pu koper 3

Alenka Korošec Peruzin, rojena leta 1976, se je po končani srednji ekonomski šoli v Kopru leta 1997 zaposlila kot policistka na Postaji mejne policije Kozina in končala šolanje na Policijski akademiji. Leta 1999 je bila premeščena na delovno mesto kriminalistke v skupino za mladoletniško kriminaliteto na PU Koper. Vmes je ob delu končala študij na Fakulteti za organizacijske vede Kranj in leta 2004 prevzela vodenje te skupine. Dve leti kasneje se je zaposlila na Postaji mejne policije Jelšane, na delovnem mestu pomočnice komandirja. To delo je opravljala do leta 2020, ko je postala komandirka PPIU Koper (oziroma načelnica po spremembi nazivov v policiji). V zadnjih dveh letih je bila tudi predsednica disciplinske komisije policijske uprave.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

loadposition qrkoda}


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran