radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

V Krki s kulturnimi večeri, ki jih organizirajo že od leta 2008, izkazujejo svoj odnos do umetnosti na najvišji ravni ter omogočajo polnejše in bogatejše življenje. V samostanski cerkvi Galerije Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki so v petek prisluhnili komorni glasbi uveljavljenih domačih glasbenikov, združenih v Ensemble Dissonance.

krka kultura

Na tradicionalne Krkine kulturne večere vabimo najodličnejše glasbene ustvarjalce. Ensemble Dissonance združuje priznane glasbenike iz Ljubljane, ki delujejo v Godalnem kvartetu Dissonance, Orkestru Slovenske filharmonije, Simfoničnem orkestru RTV Slovenija, so profesorji na Akademiji za glasbo v Ljubljani in samostojni glasbeni umetniki. Pod vodstvom violončelista Klemna Hvale so se združili v zasedbi, v kateri muzicirajo in raziskujejo komorno glasbo ter skupaj pomembno prispevajo k njenemu razvoju in promociji v domačem glasbenem prostoru.

Na petkovem koncertu smo prisluhnili trem izjemnim slovenskim solistom – violinistoma Lani Trotovšek in Janezu Podlesku ter flavtistu Borisu Bizjaku. Ob spremljavi zasedbe so nam predstavili skladbe svetovno znanih skladateljev Johanna Sebastiana Bacha, Antonia Vivaldija in Archangela Corellija.

Začetki Krkinih kulturnih večerov segajo v leto 2008, ko je v samostanski cerkvi kostanjeviške Galerije Božidar Jakac nastopil ruski komorni zbor Smolniške katedrale iz Sankt Peterburga. V naslednjih letih so mu sledili številni vrhunski domači in tuji umetniki. Z njihovimi nastopi smo si prizadevali obogatiti kulturni utrip na Dolenjskem, saj v Krki že od ustanovitve podjetja podpiramo številne kulturno-umetniške in druge projekte.

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran