radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Verjetno se nemalo kdo spomni januarskega incidenta v urgentnem centru, ko sta bila napadena in poškodovana dva zaposlena v bolnišnici Celje, ki sta, med drugim, utrpela lažje poškodbe roke, zlomljen nos in miokardni infarkt. Pretresljivemu dogodku je takoj sledila okrepitev varnostnega sistema in sprejetje izboljšav za zagotavljanje varnosti tako naših sodelavcev kot pacientov.

bolnisnica celje

Žal lahko skoraj pol leta po napadu poročamo, da smo kljub sprejetim ukrepom in hvalevrednemu delu varnostne službe v tem obdobju zabeležili kar 21 podobnih incidentov, verbalnih in fizičnih, kar je 10 več kot v istem obdobju lani. Ravno preteklo soboto, 22. 7., je pacient na Kardiološkem oddelku z nožem in smrtjo grozil zdravstvenemu osebju. Ob prihodu varnostne službe sta varnostnika pacientu odvzela nož ter ga s pomočjo zdravstvenega osebja tudi umirila in preprečila nadaljnje fizično nasilje.

Razumemo tesnobo in frustracije zaradi morebitnega dolgega čakanja na obravnavo in izvide, a nasilje ni in nikoli ne bo pravi odgovor za reševanje kakršnih koli problemov. Vsakodnevno izboljšujemo komunikacijo na vseh področjih ter delamo vse v svoji moči, da pacientom zagotovimo čim bolj kakovostno zdravljenje. Zato hvala osebju Splošne bolnišnice Celje, da kljub stresnim situacijam skrbno in vestno opravljate svoje delo, pacientom pa, ker nam še naprej zaupate.


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran