radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Razmere v Celju se umirjajo, vodostaj Savinje se je glede na včerajšnji maksimum zmanjšal za dobra 2 metra.

Ekipe zaščite reševanja so na pregledu terena. Prebivalci Špice in Lisc bodo o sproščanju ukrepov evakuacije obveščeni okrog 10. ure, prebivalci Otoka in Starega mestnega jedra se lahko vrnejo v svoje domove. Pregledali se bodo tudi vsi mostovi.

Most proti Laškemu in Čopov most se bosta predvidoma odprla v kratkem. Voznike prosimo, da spoštujejo signalizacijo in navodila pristojnih služb. Splavarski most za pešce ostaja zaprt, močno poškodovan je tudi viseči most nad Špico. Prav tako ostaja zaprt mestni park Celje. Odredba o približevanju vodotokom ostaja veljavna do preklica. Javno podjetje Vodovod-kanalizacija (VO-KA) je poslalo vodo na analizo, do nadaljnjega ostaja v veljavi ukrep prekuhavanja vode. Ekipe Zelenic, VO-KA in gasilcev so začele s čiščenjem območij, kjer se je voda že umaknila.

Vse občanke in občane, ki želijo pomagati, prosimo, da na e-mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. sporočijo kontaktne podatke oziroma se ob 13. uri zglasijo pred Dvorano Zlatorog. V prihodnjih dneh se lahko obrnejo tudi na humanitarne organizacije.

Iskrena hvala vsem, ki ste na Celje pazili v nočnih urah in držimo pesti, da se zadeve dokončno umirijo. Občanke in občane prosimo, da ostajajo previdni in spremljajo aktualne vremenske ter varnostne razmere.


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran