radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 minuto)

Ekipo nevrokirurgov in nevrologov smo v operacijskem bloku UKC Ljubljana spremljali med izvedbo globoke možganske stimulacije (DBS) pri pacientu z napredovano Parkinsonovo boleznijo z novo napravo O-arm, ki jo je UKCL kot eden redkih centrov v Evropi pridobil pred kratkim.

ukc ljubljana

Gre za pomembno metodo pri zdravljenju motenj gibanja, en sam takšen poseg, ki traja približno pet ur, lahko bistveno izboljša kvaliteto življenja bolnika. Po zaslugi omenjenega aparata, posebnega intraoperativnega CT-ja, je postopek izvedbe operacije optimiziran za ekipo, omogoča še večjo natančnost, predvsem pa je bolj varen za pacienta.

V UKC Ljubljana opravijo približno 20 tovrstnih posegov na leto, prednjačijo bolniki s Parkinsonovo boleznijo, pa tudi z drugimi nevrološkimi motnjami, na primer tremorjem oz. tresavico in distonijo (nehotenimi mišičnimi krči), sta pojasnila nevrokirurg doc. dr. Mitja Benedičič in nevrolog doc. dr. Dejan Georgiev.

Strokovnjakom čestitamo za dragoceno pridobitev in jim želimo uspešno delo še naprej!


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran