radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 minuto)

Od danes je mestni park znova odprt, vendar moramo biti zaradi posledic vetroloma in poplav še vedno previdni. Sanacija v parku bo namreč trajala še kar nekaj časa, čeprav se zaposleni v javnem podjetju Zelenice zelo trudijo, da bi mu čimprej vrnili nekdanji izgled.

mestni park se veliko dela

Javno podjetje Zelenice bo imelo še veliko dela.

Močno neurje v juliju je v mestnem parku povzročilo za okoli 35.000 evrov, avgustovska poplava pa še dodatnih 120.000 evrov škode. Več tednov so strojno in ročno čistili mulj in ga odvažali na deponijo. Očistili so fontano, popravili strojnico in pometali sprehajalne poti. Odstraniti so morali 11 dreves, ki jih je podrl vetrolom ali pa so bila nevarna zaradi razmočenih tal. Ujma je uničila veliko cvetličnih nasadov, živo mejo, del sprehajalnih poti, otroška igrala … Podjetje Zelenice čaka še veliko dela, med drugim tudi sanacija zelenic, ki pa bo morala počakati do pomladi, ko je za takšna dela primeren čas.

mestni park cvetlicni nasad

Ujma na srečo ni uničila vseh cvetličnih nasadov.

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran