radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Telekomunikacijski operater T-2 je bil na razpisu MOL izbran za vzpostavitev urbane digitalne platforme Mestne občine Ljubljana, s katero bo ta mestna občina z največ prebivalci v Sloveniji pridobila sodobno orodje za upravljanje, načrtovanje in izvajanje mestnih politik – od mobilnosti do komunalnih storitev, hkrati pa bo služila kot enotna informacijska in komunikacijska točka med mestno upravo, meščani in gospodarstvom.

Gre za obsežen, osemletni projekt in hkrati ključni korak v digitalizaciji Mestne občine Ljubljana, ki pomeni tudi mejnik v prizadevanjih za izboljšanje storitev in kakovosti življenja meščanov. Projekt zajema vzpostavitev celotne infrastrukture in vseh gradnikov ter funkcionalnosti, določenih v razpisu, vključno z vzdrževanjem.

Nedvomno gre za pomemben mejnik v digitalizaciji Mestne občine Ljubljana, in v družbi T-2 verjamemo, da lahko s svojim znanjem in izkušnjami bistveno prispevamo k številnim koristim, ki jih bo platforma prinesla mestu in njegovim prebivalcem,« je ob tej priložnosti izpostavil mag. Jože Zrimšek, član poslovodstva družbe T-2. »Prepričan sem, da bo urbana digitalna platforma, ki smo jo razvili v T-2, pomembno prispevala k napredku in trajnostnemu razvoju mesta Ljubljane. Za T-2 to pomeni potrditev pravilnega koncepta razvoja platforme za pametna mesta in skupnosti, saj smo do sedaj v razvoj platforme vložili precej lastnih sredstev in znanja.

t 2 urbana platforma

Urbana digitalna platforma, ki jo je zasnovalo podjetje T-2, je rezultat domačega, slovenskega znanja, in s svojimi tehnološkimi rešitvami prinaša enostavno, uporabniku prilagojeno in prijazno izkušnjo. Služila bo kot enotna komunikacijska točka med mestno upravo, meščani in gospodarstvom, olajšala bo dostop do storitev in informacij ter spodbudila sodelovanje meščanov z mestno upravo. Prebivalci bodo enostavno dostopali do e-storitev in informacij, ki bodo na voljo na enem mestu, platforma pa bo poenostavila tudi komunikacijo in sodelovanje meščanov z mestno upravo in omogočila podjetjem enostavnejše sodelovanje z občino. V okviru projekta bodo vzpostavili tudi rešitev za obveščanje občanov o aktualnih dogodkih, analitične prikaze finančnih kazalnikov mestnega proračuna, digitalizirali bodo postopek najema vrtičkov, uvedli e-dovolilnice za parkiranje in vzpostavili segment za odprte podatke.

Projekt bo prav tako prinesel nove priložnosti za inovativne posameznike in organizacije, saj jim bo odpiranje podatkov omogočilo razvoj rešitev, ki bodo lahko še dodatno izboljšale kakovost življenja v Mestni občini Ljubljana.

V družbi T-2 se že veselijo nadaljnjega sodelovanja in prihodnjih izzivov pri projektu, ki bo glavno mesto Slovenije popeljal v digitalno prihodnost.


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran