radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mestna občina Celje in Krajevna skupnost Šmartno v Rožni dolini sta pri tamkajšnji podružnični osnovni šoli slovesno predali namenu obnovljeno otroško igrišče. Za otroke iz Šmartnega v Rožni dolini bo to velika pridobitev. Nekaj manj kot sto otrok iz šole in vrtca se je doslej igralo na skromno opremljenem otroškem igrišču, saj so imeli na voljo samo starejše igralo, peskovnik in gugalnico. Odslej bodo imeli najboljše pogoje za varno in kakovostno igro.

V Šmartnem v Rožni dolini so prenovo otroškega igrišča načrtovali več let.

Igra ni le osnovna dejavnost, ampak tudi potreba vsakega otroka in pogoj, da se normalno psihično ter fizično razvija. Otroško igrišče je tudi kraj za razgovor, družabna srečanja mladih in starejših. Skupaj smo ustvarili kompleksno otroško igrišče z odličnimi igrali, obnovili staro dotrajano hiško in peskovnik. Projekt je bil velik finančni zalogaj, poleg tega je bilo vanj vloženih več kot 200 ur prostovoljnega dela,

pravi predsednica Krajevne skupnosti Šmartno v Rožni dolini Nataša Dimec.

igrisce 1

Otroci imajo na obnovljenem igrišču, ki je zaščiteno z varnostno podlago, tobogan, gugalnici, leseno plezalo, lesen mostiček, peskovnik in hiško. Poleg lesenih miz in štirih klopi je pred vstopom na igrišče tudi nova tabla.

igrisce 2

Mestna občina Celje je za obnovitev igrišča zagotovila 10.300, Krajevna skupnost v Rožni dolini pa nekaj manj kot 2.300 evrov. Donatorji so prispevali 4.000 evrov. Gradbena dela je izvajalo javno podjetje Zelenice, za delo pa so poprijeli tudi člani Prostovoljnega gasilskega društva Šmartno v Rožni dolini, predstavniki Sveta krajevne skupnosti in nekateri starši otrok, ki obiskujejo tamkajšnji vrtec in podružnično šolo. Povezovanje skupnosti je tako spet prineslo odlične rezultate.

Otrokom želimo veliko veselja pri igri.

igrisce 3


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran