radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

V sredo so iz Izraela s posebnim letalom prepeljali otroka, ki je bil tam na operaciji, skupaj z družino. Izvedba leta s spremstvom zdravstvenega osebja ne bi bila mogoča brez dobrega sodelovanja UKCL z Ministrstvom za zunanje in evropske zadeve.

Kot je v skupni izjavi za medije UKCL in MZZ pojasnil strokovni direktor Pediatrične klinike Marko Pokorn, je šlo za otroka, ki ga je že od začetku zdravil David Mishaly, starši pa so izrazili željo, da bi zdravljenje tudi nadaljeval oz. koordiniral, zaradi česar so ga odpeljali na vnaprej dogovorjeno nadaljevanje zdravljenja oz. poseg.

V tem času so se razmere v Izraelu, kot je znano, močno zaostrile, zato so tako na Pediatrični kliniki kot na ministrstvu za zunanje in evropske zadeve prioritetno pristopili k reševanju deklice in njene družine iz Izraela.

Poslovni direktor Pediatrične klinike Teodor Žepič je razložil, da so preigravali več scenarijev za otrokovo vrnitev, tudi po kopnem in morju, na koncu pa so se odločili za medicinski polet, a do zadnjega trenutka niso vedeli, kako bo prevoz potekal. Deklico in njeno družino so v domovino prepeljali v sredo, najprej na Pediatrično kliniko, danes pa je otrok že v domači oskrbi.

Starši so želeli, da dokler postopek ni zaključen, te novice ne delimo z mediji,

je razložil Pokorn in dodal, da je danes govoril z očetom, ki se zahvaljuje vsem, ki so se angažirali pri varni vrnitvi družine v domovino.

V. d. vodje konzularnega sektorja na zunanjem ministrstvu Viktor Mlakar pa je dodal, da je bil ta primer evakuacije absolutna prioriteta veleposlaništva v Tel Avivu.

Polet je sicer opravilo izraelsko podjetje, specializirano za medicinske polete, saj je otrok ves čas potreboval zdravniško oskrbo oz. spremstvo medicinske sestre in zdravnika, je še pojasnil Pokorn.

Kot je še razložil Pokorn, so do zdaj otrokom, ki jih je v preteklosti zdravil Mishaly, omogočali nadaljevanje zdravljenja pri njem, v Izraelu. Dokler se varnostna situacija v tem delu države ne umiri, bodo otroke - teh je po Pokornovih besedah "manj, kot je prstov na eni roki" - zdravili bodisi v UKC-ju bodisi v nemškem srčnem centru v Münchnu.

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran