radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Pobuda ČZS o nujnosti enotnega označevanja medu s točno navedbo države porekla je stara več kot 5 let in je dobila podporo v Evropskem parlamentu!
Poslanci evropskega parlamenta so izhodišča za spremembo zakonodaje podprli s 522 glasovi za, 13 proti in 65 vzdržanimi.

S to pobudo je Čebelarska zveza Slovenije želela v prvi vrsti zaščiti potrošnike v celotni Evropski uniji. Prav je, da ima potrošnik informacijo, iz katere države med prihaja in katerega bo kupil. Vsi vemo, da higienski standardi pridelave hrane in medu niso povsod enaki, marsikje je problem že čista voda, različna nacionalna zakonodaja o uporabi raznih fitofarmacevtskih sredstev, da ne govorimo o okoljskih standardih. Pomembni so tudi drugi pogledi, kot na primer kakovostni standardi pridelave medu, dolge transportne poti, problem pravilnega skladiščenja in podobno. Skratka, poreklo države je pomembno pri odločitvi potrošnika za nakup medu.

med

Čebelarska zveza Slovenije predlaga slovenskim potrošnikom, da med poiščejo pri lokalnih čebelarjih, torej v lokalnem okolju, na trgovskih policah pa naj bodo pozorni na državo porekla – predlagamo, da kupujejo med, ki ima poreklo iz Slovenije. Slovenski med pa lahko potrošniki prepoznajo tudi preko tipičnega kozarca za slovenski med, v katerega slovenski čebelarji polnijo v Sloveniji pridelan med in med iz EU shem kakovosti kot so Slovenski med z zaščiteno geografsko označbo, Kraški med, Kočevski gozdni med in med iz ekološke pridelave (Ekološki med).

Čebelarska zveza Slovenije se zahvaljuje vodstvom Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki so se skupaj z nami vseh 5 let trudili za enotno podporo k spremembi evropske zakonodaje, ki bo ščitila tako potrošnika, kot tudi čebelarje!


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran