radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Krka je Kliniki za pediatrijo UKC Maribor v uporabo predala 28 novih, sodobnih pediatričnih posteljic z omaricami. Zdravo in kakovostno življenje ljudem omogočamo že 70 let, ob svojem jubileju pa smo se odločili pomagati številnim zdravstvenim ustanovam. Posebno skrb posvečamo bolnikom v najzgodnejšem obdobju njihovega življenja, zato smo se tokrat vnovič odločili, da pomagamo najmlajšim pacientom. Tako smo donacijo namenili Kliniki za pediatrijo UKC Maribor, Pediatrični kliniki UKC Ljubljana in pediatričnim oddelkom še desetih splošnih slovenskih bolnišnic.

krka donacija 1

Pediatrične posteljice s svojo moderno zasnovo sledijo najvišjim standardom glede varnosti, nadzora nad okužbami, ergonomičnosti in udobja najmanjših pacientov. Vzglavje in vznožje sta narejena iz prozornega pleksi stekla, odpornega na udarce, višina stranskih ograj zagotavlja večjo varnost pacienta, so nastavljive po višini in z naklonom hrbtišča ter opremljene s štirimi vrtljivimi kolesi z zavornim sistemom. Električne pediatrične postelje so namenjene podpori telesa najmlajših pacientov. Omogočajo najprimernejši položaj za ublažitev ali lajšanje bolečine in neugodja ter za izvajanje zdravljenja in nege. Otroške bolniške posteljice imajo vgrajeno tudi pomožno luč in alarm za sprostitev zavore.

krka donacija 2

Na slovesni predaji posteljic se je v. d. generalnega direktorja UKC Maribor prof. dr. Vojko Flis, dr. med. Krki, d. d., Novo mesto uvodoma iskreno zahvalil za donacijo, v nadaljevanju pa je strokovna direktorica UKC Maribor prof. dr. Nataša Marčun Varda, dr. med. dodala, da so podarjene posteljice velik doprinos najmlajšim bolnikom. Nekaj besed je vsem zbranim namenil tudi predstojnik Klinike za pediatrijo izr. prof. dr. Jernej Dolinšek, dr. med. in povedal, da lahko strokovno delo izvajamo samo ob dobrih bivalnih pogojih.

Zelo smo veseli, da ste se spomnili na nas in da bodo naši otroci bivali v najbolj udobnih posteljicah. Iskrena hvala za to donacijo.

krka donacija 3

Spregovorila je tudi direktorica Regije Slovenija, Krka, d. d., Novo mesto, Mojca Prah Klemenčič, mag. pharm. in ob predaji povedala:

V Sloveniji je veliko izjemnih zdravstvenih delavcev, na katere se lahko popolnoma zanesemo. To potrjujejo tudi moje osebne izkušnje. Imamo ljudi s srcem in vrhunskim znanjem, za katerim je ogromno dela, izkušenj, izmenjav dobre prakse. Le tako ste lahko uspešni v boju za zdravje, za življenje. Vsi vi ste ljudje z veliko začetnico. Za dobro oskrbo pa potrebujete še nekaj: ustrezno opremo in z njo povezane sodobne diagnostične metode. Ko gre za zdravje, je dobro le najboljše. Zato je v Krki vrhunska kakovost vodilo številka ena. Prisegamo na kakovostna, varna in učinkovita zdravila. Cenimo pa tudi srčnost. Zato si že 70 let skupaj z vami prizadevamo za zdravje bolnikov in za še višjo kakovost zdravstvenih storitev v Sloveniji. Letos praznujemo 70-letnico Krke, tovarne zdravil iz Novega mesta. Ob naši obletnici donacije znova namenjamo mladim junakom po vsej Sloveniji – od Jesenic do Brežic, od Izole do Murske Sobote. V dialogu s pediatričnimi oddelki vseh dvanajstih slovenskih splošnih bolnišnic smo poskrbeli za opremo, ki jo najbolj potrebujete. Donirali smo posteljico z modulom za oživljanje, transportni inkubator, mobilni ultrazvočni aparat, grelno-reanimacijske posteljice, polisomnograf, spirometer, bronhodilatator, EKG-aparat, pulzni oksimeter, merilnike krvnega tlaka in opremo za izolacijsko sobo. Ponosno pa lahko povem, da je naša največja letošnja donacija namenjena Kliničnemu oddelku za pediatrijo v UKC Maribor. Z 28 posteljicami z omaricami, ki ustrezajo najvišjim standardom kakovosti in varnosti, smo omogočili prenovo celotnega oddelka. Naj bo ta donacija še ena od številnih srčnih zgodb, ki nas povezujejo. Da bomo še večkrat lahko rekli: Ne skrbi. V dobrih rokah smo in vse bo v redu.

Dogodek so z glasbenimi nastopi popestrili učenci Konservatorija za glasbo in balet Maribor.


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran