radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Prostovoljstvo je v zdravstvenih sistemih razvitega sveta uveljavljena oblika dodatne pomoči za bolnike in njihove svojce. V bolnišnicah prostovoljci najpogosteje prevzemajo vlogo družabnika in spremljevalca in na tak način izboljšujejo kakovost življenja bolnikov. Tudi v Splošni bolnišnici Celje so se odločili, da k sodelovanju povabijo posameznike ali organizirane skupine prostovoljcev, ki so pripravljeni svoj prosti čas nameniti prostovoljnemu delu.

Delo prostovoljcev v bolnišnici predstavlja dopolnitev rednega dela zaposlenih in vanj ne sme posegati. Na bolnišničnih oddelkih so osnovne aktivnosti prostovoljcev krajšanje časa bolnikom s pogovorom, branjem, igranjem družabnih iger, družabništvo, spremstvo na sprehodih ter nudenje čustvene in moralne podpore. V ambulantnem delu bi prostovoljci skrbeli za dobro počutje pacientov, ki so brez spremstva in čakajo na prevoz z reševalnim vozilom ter pomagali zdravstveno neogroženim pacientom s težavami pri gibanju. Tako bi prispevali h kakovosti bivanja v bolnišnici, blaženju stisk bolnikov in preprečevanju malodušja tistih, katerih zdravljenje traja dalj časa. Dnevi v bolnišnici namreč minevajo enolično in počasneje kot smo vajeni, še zlasti tistim, ki so brez svojcev oz. jih ti zaradi oddaljenosti ali obveznosti ne utegnejo obiskovati.

bolnisnica celje

Za prostovoljca se lahko prijavi posameznik, ki je motiviran za delo z bolniki in njihovimi svojci, je empatičen, zanesljiv, spoštljiv, sposoben poslušanja, zaupnosti in sodelovanja v timu. Biti mora telesno in duševno zdrava oseba starejša od 15 let, ki ni bila in ni v kazenskem postopku. K opravljanju prostovoljstva se lahko prijavijo tudi interesne skupine prostovoljcev ali nevladne organizacije ter dijaki srednjih šol pod vodstvom šolskega mentorja.

Vsi, ki bi se želeli vključiti v prostovoljstvo, lahko pokličejo v tajništvo pomočnice direktorja za področje zdravstvene nege na tel. št. 03 423 30 72 oz. preko e-naslova: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. kontaktirajo koordinatorico prostovoljstva v naši bolnišnici Inge Kobe, dipl. m. s. in se seznanijo s postopkom vključitve v prostovoljno delo.

Prepričani smo, da so tudi v našem okolju posamezniki, ki si želijo novih izzivov, in bi v takšnem delu našli osebno zadovoljstvo. Zato vse, ki so pripravljeni svoj čas in energijo podariti našim bolnikom, z veseljem vabimo k sodelovanju.


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran