radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Po sprejemu Uredbe o programih storitev obveznega zdravstvenega zavarovanja, zmogljivostih, potrebnih za njegovo izvajanje, ki zagotavlja sredstva za bolnišnico v okviru programa kardiokirurgije za operacije na odprtem srcu, v SB Celje pripravljajo vse potrebno za predvidenih 100 operacij na odprtem srcu, od tega 50 v letošnjem letu.

Odločitev o vzpostavitvi Oddelka za kardiokirurgijo je strateškega pomena za bolnišnico, saj predstavlja nadgradnjo zdravljenja s kardiokirurškimi posegi na odprtem srcu. Največ pri tem seveda pridobijo bolniki, ki bodo tako imeli v regiji še kvalitetnejšo in kompleksnejšo storitev. Pogostost srčnih bolezni v sodobnem svetu je namreč izjemno visoka, kardiovaskularna obolenja pa predstavljajo kar tretjino vzrokov za smrtnost. Zato so v SB Celje prepričani, da bodo s programom izboljšali stanje na tem področju, skrajšali čakalne dobe ter zagotovili hitrejšo in lažjo dostopnost do posega.

Pred prvimi operativnimi posegi so bili tako že vzpostavljeni prvi ključni koraki, ki so potrebni za uspešen začetek realizacije programa. Tako je svet zavoda SB Celje na aprilski seji potrdil spremembo načrta investicijskih vlaganj bolnišnice v letu 2024. Prav tako je soglašal z aktivnostmi izvajanja Investicije za potrebe vzpostavitve Oddelka za kardiokirurgijo. Z marcem se je vzpostavila komisija za kardiokirurgijo, ki naslavlja vsa odprta vprašanja v povezavi z delovanjem programa in pomaga pri njegovi vzpostavitvi in delovanju. Pričele so se tudi že aktivnosti za urejanje prostorov, kjer bo oddelek deloval, da bodo doseženi najboljši pogoji za paciente in osebje.

bolnisnica celje

Predmetna komisija je določila, da se bodo operacije izvajale v centralnem operativnem bloku, dolgoročno pa je načrt bolnišnice adaptacija seminarja v operativnem bloku, kjer se bo lahko dolgoročno varno izvajal celoten kardiokirurški operativni program, na način, da se koristi že utečeno delovanje bloka.

V okviru programa so predvidene dodatne zaposlitve ter investicijska vlaganja. Tako so že v teku postopki nakupa potrebne medicinske opreme, hkrati se bo v naslednjem obdobju popolnil zdravstveni tim, ki bo ključen za delo v operativnem bloku, deloma s prerazporeditvami znotraj bolnišnice, deloma z novimi zaposlitvami oz. s pogodbami z zunanjimi pogodbenimi sodelavci.

Za čim kvalitetnejše delo novega oddelka je prav tako pomembno sodelovanje z ostalimi bolnišnicami in specialisti s področja kardiokirurgije. Pri tem sta pomoč ponudila oba univerzitetna klinična centra, kjer vidita možnosti sodelovanja na področju izkušenj pri uporabi medicinske opreme, na področju izobraževanja osebja kot tudi pri zagotovitvi dela osebja za začetne operacije.

Vzpostavitev in začetek izvajanja programa predstavlja mnogo izzivov na različnih področjih delovanja bolnišnice, zato vsi sodelujoči usmerjajo maksimalne napore, da bo SB Celje prve operacije na odprtem srcu začela izvajati v mesecu septembru. Na ta način bo dosegla zastavljene cilje. In najpomembneje, pacienti bodo deležni optimalne zdravstvene oskrbe.


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran