radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Suhokranjski avtor Matej Kocjančič v teh dneh predstavlja svojo novo knjigo. Po uspešnem prvencu Poslednji valček na police prihaja Veselička. Gre za roman, ki ga avtor opisuje kot ohlapno kriminalko. V njej spremljamo dogodke po izginotju Blaža Polovinška, bas kitarista ansambla Tarantača. Ta se namreč v deževni jesenski noči ne vrne z igranja, naslednje jutro pa najdejo njegov avto zaleten v bukev. Blaž Polovinšek v narodni noši izgine z mesta nesreče neznano kam.

veselicka naslovnica

V nadaljevanju nas zgodba popelje v globočine suhokranjskih gozdov in v suhokranjske vasice z inšpektorjem Fortunatom Breznikom, ki ga bralci dobro poznajo že iz Poslednjega valčka. Inšpektor razkriva pikantne podrobnosti Blaževega zasebnega življenja in se med preiskovanjem nenavadnega primera znajde pred številnimi ugankami. Poprej idilično življenje dveh povprečnih zakoncev dobiva nove in nove razsežnosti. Dejstva se spreminjajo v bele laži in črne resnice. Med branjem bo bralec soočen s svetom duhovnosti in samopomoči, z ljudmi, ki izmenjujejo spolne partnerje in s finančnimi nečednostmi.

Avtor se v Veselički sprehaja po obronkih suhokranjskih gozdov in nerazkritih skrivnostih (ne)navadnih ljudi. Raziskuje spolne prakse mestnih vaščanov, razrešuje botanične misterije, vrednoti bogastvo revežev in piše avtofikcijo o drugih ljudeh.

Matej Kocjančič je pisec glasbenih besedil in pisatelj. V svoji karieri je napisal več kot 400 glasbenih besedil in dva romana.

Veselička je že na voljo na spletni strani www.matejkocjancic.si ter v knjigarnah in knjižnicah po Sloveniji.

veselicka predstavitev

Matej Kocjančič in Brigita Lavrič

 

(Foto: Jadranka Meglen)


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran