radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Kazenska ovadba in pripor za tujca

policija splosniBrniški policisti so k preiskovalni sodnici kranjskega sodišča s kazensko ovadbo v sredo privedli tujega državljana z urejenim statusom za bivanjem na območju Evropske unije, ki je osumljen kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države po Kazenskem zakoniku. Podan je utemeljen sum, da je v začetku tega tedna z namenom nezakonitega preseljevanja organiziral in spravil na območje Slovenije pet tujcev, ki niso imeli ustreznih dokumentov. Osumljenec je z njimi na letališče iz Turčije pripotoval z letalom, vsi razen njega pa so uporabljali dokumente drugih oseb. Policisti so sum kaznivega dejanja ugotovili pri izvajanju mejne kontrole. Zoper osumljenca je bil odrejen pripor.

Osumljenci v takih primerih običajno ravnajo iz koristoljubja, ki se odraža v namenu, da pri spravljanju osebe ali oseb čez mejo dobijo določeno materialno korist.

V zadnjih dveh letih so policisti Postaje letališke policije Brnik obravnavali 162 zlorab listin (79 v letu 2016 in 83 v letu 2017).

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
višji samostojni policijski inšpektor I

QR Code

Pin It
Jasno

8°C

Celje

Jasno

Vlažnost: 83%

Veter: 11.27 km/h

  • 24 Sep 2018

    Razpršene nevihte 16°C 6°C

  • 25 Sep 2018

    Pretežno sončno 14°C 3°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...