radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Nova Gorica, 12.01.2018

policija splosniObravnavani primer s področja prepovedanih drog
Včeraj, 11. januarja 2018 okoli poldneva, so policisti na Goriškem 34–letnemu moškemu v postopku zasegli 18 manjših zavitkov, za katere obstaja utemeljen sum, da gre za prepovedano sintetično drogo, prav tako so mu policisti zasegli tudi dva manjša zavitka s posušeno zeleno rastlino (sum prepovedane droge konoplja). Zasežene snovi in rastline so policisti PP Nova Gorica poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo zoper omenjenega osumljenca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po prvem odstavku 186. člena KZ-1).

V Ozeljanu vlomili v stanovanjsko hišo
Včeraj, 11. januarja 2018 zvečer, so policiste obvestili o vlomu skozi okno ene od stanovanjskih hiš v naselju Ozeljan v času odsotnosti stanovalcev. Neznani storilec je v notranjosti objekta našel in si prilastil zlatnino in nekaj sto evrov gotovine. Okoliščine navedenega kaznivega dejanja policisti še preiskujejo in bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na Bovškem se je neznanec znesel nad parkiranim osebnim avtomobilom
Včeraj, 11. januarja 2018 v poznih večernih urah, so policisti obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila v Bovcu, kjer je neznani storilec s kamnom razbil zadnje steklo parkiranega osebnega avtomobila (znamke Seat). Oškodovanec ni podali predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo bovški policisti o obravnavanem primeru s pisnim poročilom obvestili pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Več primerov povoženja divjadi
Včeraj, 11. januarja 2018 ob 22.15 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o povoženju divjadi na lokalni cesti Anhovo – Kanal, kjer je voznica osebnega avtomobila (znamke Seat) z osebnim avtomobilom znamke Seat povozila manjšo žival. Na vozilu je nastala materialna škoda. Policisti PP Nova Gorica bodo primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Prav tako so včeraj, 11. januarja 2018 okoli polnoči, policiste obvestili o povoženju divjadi (srna) tudi v okolici Kobarida. Ugotovljeno je bilo, da je 27-letna voznica osebnega avtomobila (znamke Škoda) peljala iz naselja Staro selo proti Kobaridu, med vožnjo pa ji je v blagem levem ovinku pred njeno osebno vozilo nenadoma skočila divjad (srna). Po trčenju z osebnim avtomobilom je omenjena divjad stekla neznano kam. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Poleg zgornjih obravnavanih primerov je bila Policija včeraj, 11. januarja 2018 zjutraj, s strani prijaviteljice obveščena, o povoženju divjadi (srna) na cesti med naseljema Cerkno in Želinim (v kraju Laznica). Glede najdbe povožene divjadi na cesti je policija obvestila tudi druge pristojne službe.

Tudi policisti PP Ajdovščina so bili včeraj, 11. januarja 2018 popoldne, s strani prijavitelja obveščeni o povoženju divjadi (srna), in sicer na cesti Volčji Grad – Komen, kjer je v jutranjih urah 35-letni voznik osebnega avtomobila med vožnjo na omenjeni relaciji trčil v omenjeno divjad. Pri tem je nastala materialna škoda na vozilu.

Dean Božnik
Predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Oblačno

0°C

Celje

Oblačno

Vlažnost: 76%

Veter: 6.44 km/h

  • 12 Dec 2018

    Delno oblačno 5°C -2°C

  • 13 Dec 2018

    Pretežno oblačno 0°C -2°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...