radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Kranj, 13.01.2018

policija splosniGorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel šest obvestil o prometnih nesrečah, štiri prijave o kršitvah predpisov o javnem redu in miru v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari.

Bohinj: Dopolnitev obvestila o smrtni prometni nesreči
Policisti so včeraj zvečer na območju Bohinja obravnavali prometno nesrečo z udeležbo voznika avtobusa in osebnega avtomobila. Starejši voznik avtomobila, ki je na kraju umrl, je vozil iz smeri Bohinjske Bistrice proti Ribčevemu Lazu, avtobus pa v nasprotni smeri. Vozili sta čelno trčili, okoliščine pa kažejo na odgovornost voznika osebnega avtomobila za nesrečo. Promet je bil oviran med 20.20 in 00.30 uro.

Prepovedane snovi pri voznikih spet pokazale svoj učinek
Gorenjski policisti so obravnavali dve prometni nesreči s prisotnostjo alkohola pri udeležencih – v enem od teh dveh primerov celo v kombinaciji s prepovedano drogo, še en voznik pa je potreboval kar nekaj časa, da se je sploh ustavil.

V Retečah je včeraj popoldan voznik prometno nesrečo s trčenjem v odbojno ograjo povzročil pri 0,58 mg/l alkohola, v drugi prometni nesreči, ki se je na Bledu zgodila danes ponoči, pa je voznik trčil v podporni zid. Preizkus alkoholiziranosti je pri njem pokazal prisotnost alkohola, bil pa je pozitiven tudi na hitri test za prepovedane droge. Za oboje so mu policisti odredili strokovni pregled.

Kranjski policisti so danes ponoči obravnavali še voznika, ki jim je ustavil šele po nekaj kilometrih vožnje. Policisti so ga najprej ustavljali na brniški cesti, ustavil pa jim šele je na avtocestnem počivališču Voklo. Vozniku je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,79 mg/l alkohola.

Vsem voznikom je bila prepovedana nadaljnja vožnja, policisti pa proti njim vodijo postopke.

Prepovedane snovi pri voznikih zelo zmanjšujejo sposobnost za vožnjo. Tako alkohol kot droge – še hujša je kombinacija obojega, namreč vplivata na zaznavo, predvidevanje, presojo ter na odločanje in reakcije voznika, ki so bodisi (pre)pozne ali pa jih pri določeni stopnji sploh ni. Zato se odpovejte vožnji v takem stanju in pomislite na posledice, ki lahko nastanejo zaradi takih nespametnih odločitev. Spremljale vas bodo vse življenje - si res želite tega!

Vlom
V Retnjah pri Tržiču je neznani storilec v zadnjih dveh dneh vlomil v stanovanjsko hišo. Vlomil je z naviranjem okna in vrat. Odtujil naj nebi ničesar.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
višji samostojni policijski inšpektor I

QR Code

Oblačno

0°C

Celje

Oblačno

Vlažnost: 74%

Veter: 6.44 km/h

  • 12 Dec 2018

    Delno oblačno 5°C -2°C

  • 13 Dec 2018

    Pretežno oblačno 0°C -2°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...