radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Kranj, 13.02.2018

policija splosniGorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel 12 obvestil o prometnih nesrečah, štiri prijave o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju in pet v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina in vlom.

Nesreča pešca
Na cesti Hlebce – Lesce se je zgodaj zjutraj zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in pešec. Pešec je v nesreči utrpel hude telesne poškodbe, s kraja pa je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo. Okoliščine kažejo, da je voznik v pešca trčil na svojem voznem pasu, ko se je peljal v smeri Lesc. Pešec je bil oblečen v temna oblačila. O nesreči in odgovornosti zanjo gorenjski prometni policisti še vodijo postopek. Zaradi nesreče je bila cesta približno tri ure zaprta.

DOPOLNJENO: 13.02.2018 ob 16:40
Današnje jutranje obvestilo o prometni nesreči osebnega avtomobila in pešca na območju Lesc dopolnjujemo z informacijo, da je hudo poškodovani pešec popoldan umrl v zdravstveni ustanovi. Nesreča se je zgodila danes okoli 5.30.

Pešec je letošnja druga smrtna žrtev na gorenjskih cestah. Januarja je v Bohinju umrl voznik avtomobila. V prvih dveh mesecih lanskega leta sta prav tako umrla dva udeleženca.

Lani je bil delež poškodovanih pešcev v prometnih nesrečah preko celotnega leta kar 92 odstoten, kar jih uvršča med najbolj ogrožene skupine udeležencev v prometu. Več nesreč z udeležbo pešcev je bilo tudi že letos. Razlogi za nesreče na strani voznikov so povezani predvsem s premiki z vozili na parkirišču, odvzemi prednosti na prehodih za pešce in vožnjo preblizu robu vozišča, pešci pa nevarne situacije največkrat povzročajo z neuporabo njim namenjenih površin in z nepravilnim prečkanjem ceste ali nenadnim stopanjem na vozišče. Ugotavlja se tudi, da so pešci pogosto slabo vidni in v prometu udeleženi brez odsevnih teles.

Pešci zato upoštevajte cestnoprometna pravila in uporabljajte prometne površine, namenjene vam. Tam kjer ni peš poti, pločnika ali druge varne površine, hodite ob skrajnem robu ceste ali po bankini (bolj varno). Ob slabši vidljivosti in v temi obvezno uporabljajte odsevna telesa za večjo vidnost oziroma svetilko, ki oddaja belo svetlobo. Nosite svetla in raznobarvna oblačila. Vidnost je varnost! Vozniki pa upoštevajte, da tudi pešci souporabljajo cesto, zato predvsem na cestah, kjer lahko pričakujete pešce, vozite previdno, z zmanjšano hitrostjo, na zadostni varnostni razdalji in na varni oddaljenosti od desnega roba vozišča.

Vlomi
V Puštalu je bil včeraj zjutraj prijavljen vlom v poslovni objekt in tatvina oblačil, pozno zvečer pa vlom v stanovanjsko hišo na Kolodvorski cesti na Bledu.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
višji samostojni policijski inšpektor I

QR Code

Pin It
Delno oblačno

18°C

Celje

Delno oblačno

Vlažnost: 63%

Veter: 1.61 km/h

  • 19 Okt 2018

    Delno oblačno 18°C 7°C

  • 20 Okt 2018

    Delno oblačno 17°C 5°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...