radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Starejše pogrešane osebe na območju Črnega Vrha nad Idrijo še niso našli

policija splosniKot smo že poročali se je včeraj, 12. februarja 2018 od 8. ure dalje, na širšem območju Črnega vrha nad Idrijo, naselja Predgriže in Godoviča nadaljevala obsežna in zahtevna iskalna akcija za pogrešano 81-letno žensko. Slednja je v nedeljo, 11. februarja 2018 ob 16.19 uri, iz varovanega oddelka Doma za starejše Bor v Črnem Vrhu nad Idrijo odšla neznano kam. Nazadnje je bila pogrešana opažena v nedeljo, 11. februarja med 16.30 in 17.00 uro, ko je peš hodila iz Črnega Vrha proti naselju Predgriže.

Že v nedeljo, 11. februarja 2018 v večernih urah, je stekla obsežna iskalna akcija pogrešane osebe pod vodstvom PP Idrija, policistom iz različnih policijskih enot PU Nova Gorica so se prvega dne pridružili tudi gasilci PGD Črni Vrh, PGD Godovič in PGD Hotedrščica ter vodniki iz različnih enot reševalnih psov za iskanje pogrešanih oseb. V nedeljsko večerno iskanje pogrešane osebe je bil vključen tudi policijski helikopter (s termovizijsko kamero). Omenjeno iskanje je bilo začasno prekinjeno naslednje dne oz. v ponedeljek, 12. februarja 2018 ob 4.30 uri zgodaj zjutraj.

Iskalna akcija pod vodstvom PP Idrija se je včeraj, 12. februarja 2018 ob 8. uri dalje, ponovno nadaljevala in se zaključila v popoldanskih urah (ob 16. uri). Tudi včeraj so pri iskanju pogrešane osebe policistom z območja novogoriške policijske uprave pridružili gasilci različnih gasilskih enot (PGD Idrija, PGD Spodnja Idrija, PGD Dole, PGD Črni Vrh, Gasilska zveza Idrija), vodniki različnih enot reševalnih psov za iskanje pogrešanih oseb (Enota reševalnih psov Slovenije, Zveza reševalnih psov Slovenije), reševalci GRS Tolmin in lovci LD Javornik (skupaj 71 ljudi). ). Žal tudi tokrat pogrešana oseba ni bila najdena. Policisti nadaljujejo z zbiranjem dodatnih obvestil in preverjajo številne pridobljene informacije z namenom izsleditve pogrešane 81-letne pogrešane ženske.

Hkrati pa se policisti PU Nova Gorica zahvaljujemo vsem sodelujočim strukturam, ki so bili aktivno vključeni v dvodnevno iskalno akcijo. Zahvaljujemo se tudi vsem občanom, ki so Policiji nudili koristne informacije v zvezi z izginotjem starejše osebe.

Opis pogrešane osebe:
Pogrešana starejša oseba ima kratke kostanjeve lase, obuta v lahke gležnarje, oblečena pa v črne pajkice in nosi bel lahek plišast pulover, brez pokrivala.

Vse, ki bi pogrešano osebo opazili ali kar koli vedeli o njenem izginotju oz. policiji nudili koristne informacije, prosimo, da o tem obvestijo policiste Policijske postaje Idrija (Gregorčičeva ulica 5, 5280 Idrija, telefon: (05) 372 48 00, elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.) oz. najbližjo policijsko postajo ali pokličejo na znano interventno telefonsko številko policije 113 oziroma na anonimni telefon policije 080-1200.

Dean Božnik
Predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Pin It
Oblačno

10°C

Celje

Oblačno

Vlažnost: 91%

Veter: 22.53 km/h

  • 21 Okt 2018

    Dež 12°C 5°C

  • 22 Okt 2018

    Pretežno oblačno 13°C 3°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...