radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Ljubljana, 14.02.2018

policija splosniV preteklih 24-urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 151 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 49 dogodkov, s področja javnega reda in miru 32 dogodkov in s področja prometne varnosti 54 dogodkov.
Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 6 tatvin, 4 vlome in 2 poškodovanji tuje stvari.
S področja prometne varnosti so obravnavali 19 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda in 4 prometne nesreče v katerih so udeleženci utrpeli lažje poškodbe.
S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 10 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Vlom:
Danes okoli 2.20 ure so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o vlomu v prodajalno na območju Viča.
Ugotovljeno je bilo, da so za zdaj še neznani storilci iz prostorov prodajalne odtujili cigarete, podjetje so oškodovali za okoli 3000 evrov.

Vožnja pod vplivom alkohola:
13. 2. 2018 nekaj po 17. uri so bili policisti obveščeni, da od Vojkove proti Dunajski cesti v Ljubljani vozi voznik osebnega vozila očitno pod vplivom alkohola, saj vijuga po celotnem vozišču.
Voznik je bil nato zaustavljen v bližnjem križišču. Policisti so opravili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,0 mg/ izdihane zraka (okoli 2 promila).
Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog, začasno pa mu je bilo odvzeto tudi vozniško dovoljenje.

Prijeta osumljenca tatvine:
13. 2. 2018 nekaj pred 21. uro so bili policisti PU Ljubljana obveščeni, da je v gostinskem lokalu na Mestnem trgu prišlo do tatvine, oškodovanca pa slediita osumljencema.
Na kraju so posredovali policisti, ki so z zbiranjem obvestil ugotovili, da sta v lokal prišla osumljenca (19- in 25-letnik), ki sta iz jakne, ki je bila obešena odtujila denarnico, nato pa odšla iz lokala v smeri Šubičeve. Tatvino sta opazila gosta v lokalu, ki sta stekla za njima, ju dohitela ter zadržala do prihoda policistov. Med postopkom je bila nato najdena in zasežena denarnica ter vrnjena oškodovanki.
Policisti so z zbranimi obvestili prav tako ugotovili, da je 19-letnik osumljen, da je istega dne v popoldanskih urah izvršil še tatvino iz prodajalne čevljev v Centru Ljubljane.
Osumljenima (19- in 25- letniku) so policisti odvzeli prostost in bosta s kazensko ovadbo privedena na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Maja Ciperle Adlešič
Predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Pin It
Delno oblačno

18°C

Celje

Delno oblačno

Vlažnost: 63%

Veter: 1.61 km/h

  • 19 Okt 2018

    Delno oblačno 18°C 7°C

  • 20 Okt 2018

    Delno oblačno 17°C 5°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...