radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Ljubljana, 14.02.2018

policija splosniV preteklih 24-urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 151 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 49 dogodkov, s področja javnega reda in miru 32 dogodkov in s področja prometne varnosti 54 dogodkov.
Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 6 tatvin, 4 vlome in 2 poškodovanji tuje stvari.
S področja prometne varnosti so obravnavali 19 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda in 4 prometne nesreče v katerih so udeleženci utrpeli lažje poškodbe.
S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 10 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Vlom:
Danes okoli 2.20 ure so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o vlomu v prodajalno na območju Viča.
Ugotovljeno je bilo, da so za zdaj še neznani storilci iz prostorov prodajalne odtujili cigarete, podjetje so oškodovali za okoli 3000 evrov.

Vožnja pod vplivom alkohola:
13. 2. 2018 nekaj po 17. uri so bili policisti obveščeni, da od Vojkove proti Dunajski cesti v Ljubljani vozi voznik osebnega vozila očitno pod vplivom alkohola, saj vijuga po celotnem vozišču.
Voznik je bil nato zaustavljen v bližnjem križišču. Policisti so opravili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,0 mg/ izdihane zraka (okoli 2 promila).
Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog, začasno pa mu je bilo odvzeto tudi vozniško dovoljenje.

Prijeta osumljenca tatvine:
13. 2. 2018 nekaj pred 21. uro so bili policisti PU Ljubljana obveščeni, da je v gostinskem lokalu na Mestnem trgu prišlo do tatvine, oškodovanca pa slediita osumljencema.
Na kraju so posredovali policisti, ki so z zbiranjem obvestil ugotovili, da sta v lokal prišla osumljenca (19- in 25-letnik), ki sta iz jakne, ki je bila obešena odtujila denarnico, nato pa odšla iz lokala v smeri Šubičeve. Tatvino sta opazila gosta v lokalu, ki sta stekla za njima, ju dohitela ter zadržala do prihoda policistov. Med postopkom je bila nato najdena in zasežena denarnica ter vrnjena oškodovanki.
Policisti so z zbranimi obvestili prav tako ugotovili, da je 19-letnik osumljen, da je istega dne v popoldanskih urah izvršil še tatvino iz prodajalne čevljev v Centru Ljubljane.
Osumljenima (19- in 25- letniku) so policisti odvzeli prostost in bosta s kazensko ovadbo privedena na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Maja Ciperle Adlešič
Predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

fDeli
0
Pin It
Oblačno

0°C

Celje

Oblačno

Vlažnost: 90%

Veter: 22.53 km/h

  • 22 Feb 2018

    Sneg 0°C -1°C

  • 23 Feb 2018

    Sneg 0°C -1°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Računalniške novice

Sodelujemo z ...

IZDELAVA IN PRENOVA SPLETNIH STRANI!!!
Še nimate svoje spletne strani?
Pri nas vam jo izdelamo hitro, poceni in kvalitetno!!!
Za več informacij obiščite našo spletno stran

IZDELAVA SPLETNIH STRANI
Odpri obvestilo