radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Nova Gorica, 14.02.2018

policija splosniNepridiprav oškodovanki odvzel vrečko z gotovino
Včeraj, 13. februarja 2018 ob 6.42 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o drzni tatvini v središču Nove Gorice. Policisti so ugotovili, da je neznanec včeraj zjutraj z zadnje strani pristopil oz. prišel za oškodovanko, ki je v tem času peš hodila v smeri večje poslovno trgovske stavbe (Kidričeva ulica) in ji iz torbice, ki jo je nosila v roki, odvzel vrečko z gotovino. Takoj po dejanju je storilec z odtujeno gotovino zbežal skozi park in nato neznano kam. Novogoriški policisti primer še preiskujejo in bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev obravnavanega primera podali kazensko ovadbo na pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici (več nasvetov policije za preprečevanje tovrstnih kaznivih dejanj na naslednji spletni strani: https://www.policija.si/index.php/sl/preventiva-/kriminaliteta/436-ulini-ropi )

Iz parkomata ukradli gotovino
Danes, 14. februarja 2018 zjutraj, so policiste obvestili o vlomu v parkomat v Novi Gorici (Kidričeva ulica). Ugotovljeno je bilo, da je neznanec tekom noči vlomil v enega od parkomatov in iz njega odvzel 39,40 evrov. S tem protipravnim ravnanjem je bilo oškodovana lokalna javna gospodarska družba. Policisti PP nova Gorica bodo glede navedenega kaznivega dejanja ustrezno ukrepali.

V Novi Gorici vlomili v parkomat
Danes, 14. februarja 2018 zjutraj, so policiste obvestili o vlomu v parkomat v Novi Gorici (Delpinova ulica). Neznani storilec je pred kratkim vlomil v omenjeni parkomat in pri tem odtujil nekaj gotovine. Novogoriški policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom kaznivega dejanja glede na vsa ugotovljena dejstva podali ustrezen ukrep.

V prometni nesreči z materialno škodo v Idriji udeleženi dve osebni vozili
Policiste OKC PU Nova Gorica so včeraj, 13. februarja ob 9.41 uri, obvestili o prometni nesreči I. kategorije na glavni cesti v Idriji in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je prometno nesrečo povzročil 69–letni voznik, ki je v križišču izsilil prednost 58–letnemu vozniku osebnega vozila, ki je pravilno pripeljal po prednostni cesti iz Spodnje Idrije proti Idriji. V prometni nesreči je nastala materialna škoda na vozilih. 69-letnemu povzročitelju prometne nesreče so policisti PP Idrija zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa (kršitev 56. člena navedenega zakona) izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča I. kategorije s pobegom v naselju Plave
Danes, 14. februarja 2018 ob 12.30 uri, so policiste obvestili o prometni nesreči I. kategorije s pobegom na glavni cesti med Novo Gorico in Kanalom (blizu naselja Plave) in v kateri sta bili udeleženi dve vozili (tovorno in osebno vozilo). Po prvih podatkih je do prometne nesreče med voznikom osebnega vozila in voznikom tovornega vozila prišlo na ovinku pred naseljem Plave. Voznik tovornega vozila, ki je vozil iz Kanala proti Novi Gorici, je z omenjenim vozilom zadel osebno vozilo in poškodoval vzvratno ogledalo osebnega avtomobila. Po trčenju se zaenkrat še neznani voznik tovornega vozila ni ustavil ampak je nadaljeval z vožnjo. Ko bodo policisti izsledili pobeglega voznika tovornega vozila, bodo zoper njega zaradi kršitve prometne zakonodaje ustrezno ukrepali.

V prometni nesreči I. kategorije v Cerknem udeleženo osebno vozilo
Prav tako so policisti PP Idrija, včeraj, 13. februarja 2018 ob 23.21 uri, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije zaradi povoženja kamna v naselju Cerkno in v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Na kraju so policisti PP Idrija ugotovili, da je 30–letna voznica osebnega avtomobila peljala iz Cerknega proti naselju Straža. Med vožnjo na omenjeni relaciji je z brežine na desni strani pred njeno vozilo priletel kamen in ga povozila. Nastala je materialna škoda na vozilu. Policisti so obravnavani primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Obravnavani primer kršitve javnega reda in miru v gostinskem lokalu na Goriškem
Včeraj, 13. februarja 2018 ob 18.44 uri, so policisti v Novi Gorici obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer sta se fizično sprla dva moška. Po sedaj zbranih podatkih je 48–letni moški v gostinskem lokalu s pestjo udaril v predel glave 40-letnega moškega, državljana Italije. Novogoriški policisti bodo 48-letnemu udeležencu spora zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru (kršitev drugega odstavka 6. člena navedenega zakona) izdali plačilni nalog.

Dean Božnik
Predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Pin It
Pretežno oblačno

18°C

Celje

Pretežno oblačno

Vlažnost: 65%

Veter: 11.27 km/h

  • 19 Okt 2018

    Delno oblačno 18°C 7°C

  • 20 Okt 2018

    Delno oblačno 17°C 5°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...