radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Ljubljana, 13.03.2018

policija splosniV zadnjih 24ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 139 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 59 dogodkov, s področja javnega reda in miru 45 dogodkov in s področja prometne varnosti 39 dogodkov.
Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 10 tatvin, 5 vlomov in 3 poškodovanja tuje stvari. Prav tako so policisti posredovali v dveh primerih prijave nasilja v družini, kršitelju pa so izrekli ukrep prepovedi približevanja.
S področja prometne varnosti so obravnavali 8 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami.
S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju (dve osebi so pridržali) in 4 krat v zasebnem prostoru.

Vlomi v objekte:
Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 5 vlomov, in sicer so neznanci na Topniški ulici v Ljubljani vlomili v klet, od koder so odtujili več kosov električnega orodja. V centru mesta so vlomili v trgovino z mobilno telefonijo, od koder so odtujili 16 pametnih telefonov, nastalo je za približno 4000 evrov materialne škode. Neznanci so na Kolodvorski v Domžalah vlomili v poslovni objekt, od koder so odtujili štiri pnevmatike s platišči, nastala je škoda za okoli 2000 evrov. Na Partizanski ulici v Ljubljani so vlomili v pisarno podjetja in odtujili LCD televizor, nastala je škoda za okoli 1000 evrov. V Grosupljem so neznanci tekom vikenda vlomili v prostore podjetja in odtujili pet kontaktnih ključev rabljenih vozil. Nastalo je za okoli 3000 evrov škode.

Prometna nesreča:
Včeraj, okrog 19.40 je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči v okolici Logatca, v kateri je bil udeležen voznik traktorja. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je 74-letnik zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal z vozišča in nato po brežini navzdol. Voznik je bil zaradi poškodb odpeljan v ljubljanski klinični center, po podatkih policije naj bi utrpel lahke telesne poškodbe. Pri vozniku je bila tudi ugotovljena prisotnost alkohola, ki je presegala zakonsko dovoljeno mejo. Zoper njega bo podan obdolžili predlog in izdan mu bo plačilni nalog.

Nataša Pučko
Predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Oblačno

0°C

Celje

Oblačno

Vlažnost: 76%

Veter: 6.44 km/h

  • 12 Dec 2018

    Delno oblačno 5°C -2°C

  • 13 Dec 2018

    Pretežno oblačno 0°C -2°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...