radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Nova Gorica, 13.03.2018

policija splosniObravnavani primer nezakonitega lova v Goriških Brdih
Policiste PP Nova Gorica so včeraj, 12. marca popoldne, obvestili o sumu kaznivega dejanja nezakonitega lova na območju Goriških Brd. Po sedaj zbranih podatkih je neznanec v daljšem časovnem obdobju v gozdu izven kolovoznih poti pod vasjo Krasno (Občina Brda) nastavil past oz. zanko iz pletene žice, v katero se je ujela divjad (srna). Omenjeno divjad je iz zanke rešil lovec in jo nepoškodovano spustil nazaj v naravno okolje. Novogoriški policisti bodo glede obravnavanega primera podali ustrezen ukrep.

Na Goriškem našli odvzeta osebna avtomobila
Danes, 13. marca zjutraj, je bila Policija obveščena, da je bil tekom noči v okolici Nove Gorice ukraden starejši osebni avtomobil znamke Peugeot 206 ( https://www.policija.si/index.php/sl/component/content/article/59-kronika/91875-v-okolici-nove-gorice-je-bil-ukraden-peugeot-206 ). Omenjeno vozilo je bilo danes dopoldne odkrito v bližnji okolici Nove Gorice in je bilo po zaključenem postopku vrnjeno lastniku. Novogoriški policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom glede na vsa ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Že včeraj pa smo poročali, da so konec minulega tedna oz. v noči na soboto, 10. marca, v na območju Vrtojbe ukradli starejše motorno vozilo (znamke Renault R9 - https://www.policija.si/index.php/sl/component/content/article/59-kronika/91845-v-vrtojbi-ukraden-renault-r9 ). Omenjeno vozilo je bilo danes, 13. marca v dopoldanskih urah, najdeno na območju naselje Renče in po zaključenem postopku vrnjeno lastniku. Tudi v tem primeru bodo policisti PP Nova Gorica glede na vsa ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prometna nesreča I. kategorije blizu naselja Steske zaradi povoženja kamna na vozišču
Včeraj, 12. marca ob 17.37 uri, so policiste obvestili o prometni nesreči I. kategorije na regionalni cesti blizu naselja Steske zaradi povoženja kamna na vozišču. Ugotovljeno je bilo, da je 23-letna voznica peljala iz Dornberka proti naselju Branik. Med vožnjo na omenjeni relaciji se je z njene desne strani z brežine na cesto prikotalila skala, omenjena voznica pa je s sprednjim delom osebnega vozila vanjo trčila. V prometni nesreči je nastala materialna škoda na njenem vozilu. Prometni policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

V prometni nesreči v Šempasu udeleženi dve osebni vozili
Včeraj. 12. marca ob 15.43 uri, so policiste obvestili o prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo v naselju Šempas in v kateri sta bila udeležena dva voznika osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da se je prometna nesreča zgodila zaradi neupoštevanja pravil prednosti s strani 63–letnega voznika avtomobila. Zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa (kršitev določil 58. člena navedenega zakona) so mu prometni policisti izdali plačilni nalog.

Tatvina goriva na bencinskem servisu v Vrtojbi
Policisti PP Nova Gorica so danes, 13. marca zjutraj, obravnavali tatvino goriva na bencinskem servisu v Vrtojbi. Po sedaj zbranih podatkih je neznani voznik osebnega avtomobila (znamke citroen C4) okoli 8. ure zjutraj na omenjenem bencinskem servisu v vozilo natočil za 50 evrov dizelskega goriva in nato s kraja odpeljal neznano kam ne da bi v poslovnih prostorih bencinskega servisa poravnal račun za natočeno gorivo. Policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom tatvine goriva glede na vsa ugotovljena dejstva ustrezno ukrepali.

Dean Božnik
Predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Oblačno

0°C

Celje

Oblačno

Vlažnost: 76%

Veter: 6.44 km/h

  • 12 Dec 2018

    Delno oblačno 5°C -2°C

  • 13 Dec 2018

    Pretežno oblačno 0°C -2°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...