radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Ljubljana, 16.04.2018

policija splosniV preteklem vikendu je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 488 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 144 dogodkov, s področja javnega reda in miru 171 dogodkov in s področja prometne varnosti prav tako 171 dogodkov.
Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 2 drzni tatvini, 22 tatvin in 11 vlomov (4x hiša, 5x stanovanje, 1x skladišče, 1x gradbeni kontejner) ter 2 poškodovanji tuje stvari.
S področja prometne varnosti so obravnavali 33 prometnih nesreč z materialno škodo, 12 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 2 nesreči, v katerih so udeleženci utrpeli hude telesne poškodbe. Kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 8 vozil.
S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 58 krat na javnem kraju, eno osebo so pridržali, in 12 krat v zasebnem prostoru.

Drzna tatvina:
V petek okoli 13. ure smo bili obveščeni o drzni tatvini iz stanovanja na območju Broda, ki jo je izvršil za zdaj še neznani storilec. Ugotovljeno je bilo, da je pozvonil na vrata in oškodovanki v njej nerazumljivem jeziku nekaj govoril in nato vsiljivo vstopil v stanovanje. Ko mu je oškodovanka želela izročiti bankovec za 5 evrov, pa ji je iz rok vzel denarnico in pobral ves denar. Odtujil ji je 850 evrov. Policisti s preiskavo nadaljujejo.

Poskus drzne tatvine:
V soboto okrog 13.20 smo bili obveščeni o poskusu tatvine iz nahrbtnika v centru mesta. Ugotovljeno je bilo, da je mladoletna (17) drž. Hrvaške skupaj z neznano sostorilko iz nahrbtnika oškodovanke odtujila denarnico. Pri dejanju ju je oškodovanka zalotila, zaradi česar sta denarnico odvrgli in odšli vsaka v svojo smer. Mladoletno osumljenko sta oškodovanka in njen partner prijela in zadržala do prihoda policistov. Osumljenki so policisti odvzeli prostost in jo pridržali za nujno potreben čas. Ker je bila osumljenka mladoletna je bila o dogodku obveščena dežurna služba CSD-ja, ki je osumljenko po postopku policistov prevzela. Zoper slednjo bo podana kazenska ovadba.

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami:
V soboto okrog 21.15 se je v Podpeči pripetila prometna nesreča zaradi neprilagojene hitrosti, v kateri sta se dve osebi huje poškodovali, ena pa je utrpela lahke telesne poškodbe. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je 21-letna voznica osebnega avtomobila Audi vozila v naselju Podpeč iz smeri Notranjih Goric proti Jezeru. Ko je pripeljala v desni nepregledni ovinek je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubila nadzor nad vozilom in zapeljala naravnost preko sredinske ločilne črte na nasprotno smerno vozišče in kljub zaviranju silovito trčila v betonsko ograjo pri stanovanjski hiši. V istem trenutku pa se je pravilno po levem smernem vozišču pripeljal 21-letni voznik osebnega avtomobila Fiat, ki je z vozilom ustavil, ko je videl trčenje voznice v ograjo. Njeno vozilo je ob trčenju dvignilo v zrak, nato pa pristalo na zadnjem delu vozila Fiat, ki je obstalo na vozišču. Na kraju so posredovali gasilci, ki so s tehničnim posegom poškodovane osebe rešili iz vozila. Povzročiteljica je po podatkih policije utrpela lahke telesne poškodbe, potnika (23 in 18 let) v njenem vozilu pa sta se huje poškodovala. Voznik fiata in sopotnica v nesreči nista utrpela poškodb. Zoper povzročiteljico bodo policisti po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo.

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami:
V soboto okrog 19.30 se je v križišču Grajzerjeve in Pečinske ulice v Ljubljani pripetila prometna nesreča, v kateri je ena oseba utrpela hude telesne poškodbe. Z ogledom kraja prometne nesreče in zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je 66-letni voznik osebnega avtomobila Opel zaradi izsiljevanja prednosti povzročil prometno nesrečo,. V kateri je bil udeležen 21-letni voznik MK Aprillia. Policisti so ugotovili, da je 66-letnik vozil pod vplivom alkohola (prisotnost alkohola v krvi je bila nad zakonsko dovoljeno mejo). Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje pa je bil zanj odrejen strokovni pregled, vozniško dovoljenje mu je bilo odvzeto. Zoper voznika Opla bo po vseh zbranih obvestilih podana kazenska ovadba.

Nataša Pučko
Predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

(Ocenite prispevek. Povprečna ocena 0 od ocen)
Oblačno

-2°C

Celje

Oblačno

Vlažnost: 93%

Veter: 6.44 km/h

  • 15 Dec 2018

    Pretežno oblačno 1°C -4°C

  • 16 Dec 2018

    Delno oblačno 1°C -7°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...