radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Novo mesto, 16.04.2018

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 164 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 593 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 15 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila šestih kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 44-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in dva kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev.

Padec kolesarja in mopedista
13. 4. okoli 16.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na lokalni cesti med Dobravo pri Škocjanu in kraju Zameško. Policisti so opravili ogled in po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih sta voznik mopeda in kolesar vozila proti kraju Zameško. V Dobravi pri Škocjanu naj bi oba trčila v psa, ki je nenadoma stekel čez cesto. 20-letnega kolesarja in 44-letnega voznika mopeda so reševalci odpeljali v bolnišnico, po prvih informacijah sta huje poškodovana. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo.

Občutno prekoračil dovoljeni čas vožnje
Novomeški prometniki so 14. 4. popoldne med kontrolo prometa na avtocesti pri Obrežju ustavili voznika tovornega vozila s priklopnikom iz Hrvaške. Med postopkom so ugotovili, da je voznik prekoračil dovoljeni čas vožnje in v tem času ni imel predpisanih odmorov in počitkov. Ugotovljeno je bilo, da je voznik začel z vožnjo ob 4. uri in vozil brez odmora in počitka kar 21 ur, do naslednjega dne do 1. ure. Nezakonito in nevarno ravnanje je skušal prikriti na način, da je za obdobje 24 ur uporabil dva tahografska litstiča. Policisti so vozniku izrekli globo v višini 1190 evrov in 3570 evrov za pravno osebo, za katero je opravljal vožnjo.

Zasegi vozil
Med kontrolo prometa v okolici Trebnjega so policisti 14. 4. popoldne ustavili voznika osebnega avtomobila Ford fiesta. Ugotovili so, da 20-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil Vozilo so zasegli, mu izdali plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Krški policisti so v Senovem v nedeljo zvečer zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus 25-letnemu vozniku osebnega avtomobila. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,07 miligramov alkohola. Avtomobil so zasegli, mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Policisti PP Šentjernej so 15. 4. zvečer ustavili 52-letnega voznika mopeda, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,47 miligramov alkohola. Moped so zasegli in kršitelju izdali plačilni nalog.

Nasilneža pridržali in ovadili
Črnomaljski policisti so bili 13. 4. v večernih urah obveščeni o nasilju v družini. 45-letni moški je izvajal fizično in psihično nasilje nad ženo in ji grozil, da jo bo ubil. Žrtev je z otroki uspela pobegniti in poiskati pomoč. Policisti so nasilnežu, ki je bil z vozilom udeležen v prometu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,58 miligramov alkohola, zato so mu odvzeli prostost in ga pridržali. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Izrekli so mu ukrep prepovedi približevanja žrtvam, o izrečenem ukrepu obvestili pristojne institucije in ga ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Vlomi in tatvine
V kraju Veliko Lipje je nekdo v noči na 14. 4. iz odklenjene garaže odtujil dve motorni žagi in okoli 20 litrov goriva.

Na parkirnem prostoru na Zobčevi ulici v Novem mestu je 14. 4. zvečer nekdo skozi odprto okno segel v osebni avtomobil in iz torbice, ki je bila na sedežu, odtujil denarnico z dokumenti, bančnimi karticami in denarjem.

V noči na 15. 4. je na Ulici Slavka Gruma v Novem mestu nekdo vlomil v poslovne prostore in odtujil okoli 200 evrov.

Kršitelje pridržali
Novomeške policiste so 14. 4. zvečer poklicali na pomoč iz okolice Novega mesta, kjer naj bi se v stanovanjski hiši pretepala brata. Kršitelja, ki sta bila oba pod vplivom alkohola, se tudi po prihodu policistov nista pomirila in sta nadaljevala s kršitvami, zato so jima odvzeli prostost in ju odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so jima izdali plačilni nalog.

V nedeljo popoldne so bili krški policisti obveščeni, da na Aškerčevi ulici v Krškem moški krši javni redi in mir in nadleguje mimoidoče. 29-letni kršitelj ni upošteval ukazov policistov in je nadaljeval s kršitvami, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Zasegli ukraden avtomobil
Na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje je 14. 4. na izstop iz Slovenije z osebnim avtomobilom Citroen DS3 pripeljal 29-letni voznik iz Srbije. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. Med postopkom so ugotovili, da so identifikacijske oznake prenarejene, avtomobil pa je bil 13. 4. 2018 ukraden v Italiji. 29-letnemu osumljencu so odvzeli prostost, ga pridržali in zasegli ukraden avtomobil. O ugotovitvah so seznanili pristojno tožilstvo.

Nedovoljeno prestopili državno mejo
Med 13. 4. in 16. 4. so policisti med opravljanjem nalog na območju Bele krajine izsledili in prijeli 27 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo, med njimi 13 državljanov Alžirije, osem državljanov Maroka, tri državljane Sirije, dva državljana Egipta in državljana Pakistana. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili po zaključenih postopkih odpeljani v azilni dom.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Oblačno

0°C

Celje

Oblačno

Vlažnost: 77%

Veter: 8.05 km/h

  • 16 Dec 2018

    Delno oblačno 1°C -6°C

  • 17 Dec 2018

    Snežne plohe 0°C -2°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...