radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Nova Gorica, 16.04.2018

policija splosniZ dvorišča podjetja kradli aluminijaste odpadke
Danes, 16. aprila dopoldne, so je bila Policija obveščena o tatvini aluminijastih odpadkov v naselju Vrtojba. Po prvih podatkih je neznani storilec z dvorišča ene od tamkajšnjih gospodarskih družb v zadnjih dneh ukradel približno 700 kilogramov omenjenih odpadkov v vrednosti približno tisoč evrov. V zvezi z omenjeno zadevo so policisti obvestili tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Policisti PP Nova Gorica bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev obravnavanega primera podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Drzna tatvina na bencinskem servisu v Šempasu
Včeraj, 15. aprila ob 8.54 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o drzni tatvini na bencinskem servisu na hitri cesti H4 v Šempasu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec včeraj v zgodnjih jutranjih urah pristopil do parkiranega osebnega avtomobila, romunskih registrskih številk in zbudil oškodovanca (državljana Romunije), ki je v tem času v vozilu počival. Neznanec je oškodovancu pokazal oz. ga preslepil, da ima na vozilu prazno zadnjo desno pnevmatiko. Romunski državljan je nato izstopil iz vozila in si ogledoval pnevmatiko, neznanec pa je izkoristil trenutno nepazljivost oškodovanca in iz vozila odvzel denarnico z vsebino (v njej je oškodovanec imel poleg osebnih dokumentov in gotovine tudi več bančnih kartic). Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave navedenega kaznivega dejanja podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici (več nasvetov Policije za preprečevanje tovrstnih kaznivih dejanj na avtocestnih počivališčih: https://www.policija.si/index.php/preventiva-/preventiva/67031-tatvine-na-avtocestnih-poivaliih-poskrbite-za-varnost-svojega-imetja ).

Obravnavana primera vloma in tatvine iz osebnih vozil na Goriškem
V soboto, 14. aprila okrog 19. ure, je bilo vlomljeno v osebno vozilo na območju naselja Medana v Goriških Brdih. Ugotovljeno je bilo, da je nepridiprav z neznanim predmetom razbil steklo prednjih levih vrat osebnega avtomobila (znamke Seat) in vanj vlomil. Omenjeno vozilo je bilo v času izvršitve kaznivega dejanja parkirano pri tamkajšnjem pokopališču. Neznanec je nato iz notranjosti vozila odvzel denarnico z vsebino (v njej je oškodovanka imela poleg gotovine tudi osebne dokumente) in nato z ukradenimi predmeti kraj zapustil in odšel neznano kam. Policisti PP Nova Gorica bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev obravnavanega primera podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Obravnavani primer tatvine iz osebnega vozila
Policisti PP Nova Gorica so v soboto, 14. aprila, obravnavali tatvino iz parkiranega osebnega vozila (znamke VW Passat) v Novi Gorici (Kidričeva ulica), kjer je neznani storilec tekom dneva iz notranjosti omenjenega vozila odtujil različno dokumentacijo ene od gospodarskih družb na Goriškem ter druge predmete. Nepridiprav je nato z ukradenimi predmeti odšel neznano kam. Policisti PP Nova Gorica bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev obravnavanega primera podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči v križišču za naselje Podraga lažje poškodovan 35-letni motorist
V soboto, 14. aprila ob 14.06 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči II. kategorije v križišču za Podrago (oz. v križišču regionalne ceste Podnanos-Vipava in lokalne ceste za naselje Podraga) in v kateri sta bila udeležena voznica osebnega avtomobila in motorist. Ugotovljeno je bilo, da je 42–letna voznica vozila po lokalni cesti iz Podrage proti omenjeni regionalni cesti (R2-444) in v omenjenem križišču izsilila prednost 35–letnemu vozniku motornega kolesa, ki je vozil iz Vipave proti Podnanosu. Med njima je prišlo do trčenja, v prometni nesreči je bil omenjeni motorist predvidoma lažje telesno poškodovan. Prometni policisti so 42-letni povzročiteljici prometne nesreče zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa (kršitev določil 56. člena navedenega zakona) izdali plačilni nalog.

V prometni nesreči II. kategorije na kolesarski stezi izven Solkana lažje poškodovana 52-letna kolesarka
Včeraj, 15. aprila ob 10.42 uri, so policiste obvestili o prometni nesreči II. kategorije na kolesarski poti med Solkanom in naseljem Plave (Mestna občina Nova Gorca), kjer se je zaradi padca poškodovala 52–letna kolesarka. Prometni policisti so ugotovili, da je bil vzrok omenjene prometne nesreče nepravilna hoja pešca na omenjeni kolesarski poti. Omenjena kolesarka je (skupaj z drugo voznico kolesa) vozila iz Solkana proti naselju Plave. Na omenjeni kolesarski stezi sta (približno en kilometer izven Solkana v smeri vasi Plave) kolesarki dohiteli tekača (pešca) in ga skušali obvoziti, vendar je slednji nepričakovano obrnil in spremenil smer teka, tako da se 52-letna kolesarka ni uspela pravočasno umakniti oz. zaustaviti in se je vanj s kolesom zaletela ter padla po tleh. Čezenj je zapeljala tudi druga kolesarka. 52-letna kolesarja je bila zaradi padca lažje poškodovana (dobila je več udarcev po telesu), druga kolesarka in tekač pa sta jo odnesla brez telesnih poškodb. Kasneje so poškodovani kolesarki prvo pomoč na kraju nudili novogoriški poklicni gasilci in reševalci NMP ZD Nova Gorica. Prometni policisti so pešcu zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa (kršitev drugega odstavka 83. člena navedenega zakona) izdali plačilni nalog.

V prometni nesreči na Bovškem udeležen 22-letni motorist
V soboto, 14. aprila ob 19.10 uri, se je na Bovškem zgodila prometna nesreča I. kategorije in v kateri je bil udeležen voznik motornega kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je 22–letni motorist vozil po regionalni cesti iz Žage proti naselju Srpenica in v desnem nepreglednem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal naravnost na nasprotno smerno vozišče in nato na travnato brežino ter se z motornim kolesom zaletel v ogrado električnega pastirja. Omenjeni voznik v prometni nesreči ni bil telesno poškodovan, nastala je materialna škoda na motornem kolesu. Policisti PP Bovec so mu zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa (kršitev 45. člena navedenega zakona) izdali plačilni nalog.

Na Ajdovskem iz prometa izločili voznika avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola
V soboto, 14. aprila ob 1.15 uri v nočnem času, so prometni policisti na območju naselja Gojače (Občina Ajdovščina) imeli v postopku 40–letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranost. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je imel voznik v organizmu 1.07 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu zaradi kršitve prometne zakonodaje prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Povoženje divjadi
Včeraj, 15. aprila nekaj minut po 22. uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o povoženju divjadi (srna) na območju Vrtovina. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila peljal na regionalni cesti iz Ajdovščine proti Selu. Med vožnjo na omenjeni relaciji je vozniku z njegove leve strani na vozišče pritekla divjad in vanjo trčil s prednjim levim delom vozila. Pri tem je nastala materialna škoda na osebnem vozilu. Policisti PP Ajdovščina so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Nedovoljena prehoda notranje meje EU
Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica so včeraj, 15. aprila ob 16.20 uri, med nadzorom cestnega prometa v Vrtojbi ustavili 32–letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Kitajske. V nadaljevanju postopka oz. pri ugotavljanju zakonitosti vstopa in bivanja v Republiki Sloveniji so policisti ugotovili, da kitajski državljan, ki je vstopil v Slovenijo (iz sosednje Italije) na notranji meji EU, ni imel ustreznih listin, ki jih potrebuje za vstop v našo državo. Zaradi kršitve Zakona o tujcih (kršitev določil 7. člena navedenega zakona) so mu policisti izrekli globo. Kitajski državljan je območje naše države zapustil takoj po zaključenem postopku in se vrnil v Republiko Italijo.

Včeraj, 15. aprila ob 9.55 uri dopoldne, so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica v naselju Neblo (Občina Brda) imeli v postopku 41–letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Kameruna. V nadaljevanju postopka oz. pri ugotavljanju zakonitosti vstopa in bivanja v Republiki Sloveniji so policisti ugotovili, da navedeni državljan Kameruna, ki je vstopil v Slovenijo (iz sosednje Italije) na notranji meji EU, ni imel ustreznih listin, ki jih potrebuje za vstop v našo državo. Zaradi kršitve Zakona o tujcih (kršitev določil 12. člena navedenega zakona) so mu policisti izrekli globo. Kamerunski državljan je območje naše države zapustil takoj po zaključenem postopku in se vrnil v sosednjo Italijo.

Dean Božnik
Predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Oblačno

0°C

Celje

Oblačno

Vlažnost: 77%

Veter: 8.05 km/h

  • 16 Dec 2018

    Delno oblačno 1°C -6°C

  • 17 Dec 2018

    Snežne plohe 0°C -2°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...