radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Kranj, 16.05.2018

policija splosniGorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel pet obvestil o prometnih nesrečah, sedem prijav o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina in vlom. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli eno vozilo.

V dveh nesrečah poškodbe kolesarjev
Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve nesreči s telesnimi poškodbami. V obeh so bili udeleženi samo kolesarji. V nesreči, ki se je opoldan zgodila na cesti Labore – Mavčiče je kolesar med nepravilnim prehitevanjem trčil z drugo kolesarko, popoldan pa je bil še en kolesar samoudeležen v prometni nesreči na Lancovem. Padel je zaradi neprilagojene hitrosti pri vožnji kolesa. Udeleženka v prvi nesreči in kolesar povzročitelj v drugi nesreči sta po podatkih policije utrpela lahke telesne poškodbe.

Kolesarji, izogibajte se nevarnim situacijam, predvsem vožnji kolesa z neprilagojeno hitrostjo, tesnim prehitevanjem, nepravilni strani in smeri vožnje ter alkoholu. Uporabljajte zaščitno kolesarsko opremo!

Še vedno pa poteka akcija za večjo varnost kolesarjev in nadzori policistov, v katerih se preverja, ali kolesarji spoštujejo cestnoprometna pravila in kakšen je odnos voznikov do njih.

Kriminaliteta
Včeraj opoldan so jeseniški policisti obravnavali tatvino elektronske mehanične opreme iz delavnice na območju Žirovnice, ki je bila domnevno odtujena v noči iz ponedeljka na torek. Na Cesti 1. maja v Kranju je bila zvečer okoli 21. ure prijavljena tatvina starejšega črnega kolesa, na Jesenicah pa vlom v objekt na Cesti Cirila Tavčarja. Neznani storilec je med 16. in 21. uro vlomil v pisarne objekta. Po prvih podatkih ni odtujil ničesar

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
višji samostojni policijski inšpektor I

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...