radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Novo mesto, 16.05.2018

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 49 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 232 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Vlom
Med 12. 5. in 15. 5. je v Gotni vasi nekdo vlomil v počitniško hišo in oddtujil prenosni računalnik in posodo z gorivom. Lastnico je oškodoval za 800 evrov.

Nezakonito prestopili državno mejo
Policisti Policijske uprave Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Preloka in Velika Lahinja izsledili in prijeli 14 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Državljani Pakistana, Alžirije, Afganistana in Maroka so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili po zaključenih policijskih postopkih odpeljani v azilni dom.

Na območju Policijske uprave Novo mesto smo letos obravnavali 663 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo (67 v enakem obdobju leta 2017). Največ, 603 tujcev je bilo prijetih na območju Bele krajine in sicer 372 na območju PP Črnomelj in 231 na območju PP Metlika. V enakem obdobju 2017 na območju Bele krajine nismo zaznali nezakonitih prehodov državne meje.

nadzor drzavne meje 1

nadzor drzavne meje 2

nadzor drzavne meje 3

Nador državne meje ob reki Kolpi (Foto: PU Novo mesto)

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...