radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Kranj, 13.06.2018

policija splosniGorenjski operativno komunikacijski center je v zadnji 24 urah sprejel deset obvestil o prometnih nesrečah, po dve prijavi o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem ter v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj vlom in ponareditev denarja.

Nesreča kolesarja
V Škofji Loki so policisti včeraj zjutraj obravnavali nesrečo kolesarja, ki je padel med prehitevanjem pred seboj vozečega osebnega avtomobila. Kolesar je v dogodku padel po vozišču, v njegovo kolo pa je trčil še avtomobil, ki je pripeljal nasproti. Z reševalnim vozilom je bil s kraja odpeljan v zdravstveno ustanovo.

Kolesarji so bili v letošnjem letu na gorenjskih cestah udeleženi v 43 prometnih nesrečah. Samo februar je letos minil brez nesreč kolesarjev. Smrtnih žrtev med kolesarji letos ni, 6 kolesarjev pa je bilo hudo in še 33 lahko telesno poškodovanih. Nepoškodovani so bili samo štirje.

Pri kolesarjih se kot razlog za nesreče pretežno pojavlja predvsem neprilagojena hitrost vožnje, ki je enako kot pri drugih voznikih povezana tudi z nepravilno stranjo oziroma smerno vožnje, nepravilnimi prehitevanji in varnostno razdaljo, pri čemer stopnja poškodb v nesrečah pri teh udeležencih zaradi velike izpostavljenosti narašča bistveno hitreje kot pri voznikih motornih vozil. V opremo kolesarjev navsezadnje večinoma sodi samo kolesarska čelada. Zato previdno!

nesreca kolesarja

kolesarji graf 1

kolesarji graf 2

Nesreča pešca
Škofjeloški policisti so danes zgodaj zjutraj na Trati obravnavali nesrečo pešca in voznika osebnega avtomobila, ki je v udeleženca trčil na prehodu za pešce. Pešec se je po prvih podatkih policije lahko telesno poškodoval.

Ni se počutil nesposobnega za vožnjo
Gorenjski prometni policisti so včeraj zvečer na območju Kranja obravnavali voznika, ki je za kar 5-krat prekoračil največjo dovoljeno stopnjo alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je pri njem pokazal rezultat 1,25 mg/l alkohola, kar je krepko preko dveh promilov in pol ter stanje, v katerem bo voznik v kritični situaciji zagotovo odpovedal. Policisti so voznika pridržali, o dejanju pa bodo z nujnim obdolžilnim predlogom obveščali še pristojno okrajno sodišče.

Prejšnji teden so gorenjski policisti poostreno preverjali treznost voznikov v prometu. Preizkušenih je bilo okoli 950 voznikov. 27 jih je vozilo pod vplivom alkohola, 5 pa pod vplivom prepovedanih drog. 18 voznikom je preizkus pokazal rezultat do 0,52 mg/l alkohola, osmim voznikom nad 0,52 mg/l alkohola, eden pa je preizkus odklonil.

Vlomi
V Podhomu je storilec poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo, na Kolodvorski cesti na Bledu pa je bilo med 11. in 12. uro skozi okno vlomljeno v hišo. Storilec je v dejanju izkoristil na zračenje odprto okno. Odtujen je bil denar.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
višji samostojni policijski inšpektor I

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...