radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Nova Gorica, 13.06.2018

policija splosniTatvina koles na Goriškem
Danes, 13. junija ob 10.35 uri, je bila Policija obveščena o nedavni tatvini kolesa pred stanovanjskim blokom v Novi Gorici (Ulica Gradnikove brigade). Neznanec si je prilastil moško treking kolo znamke Wheeler, kovinsko sivo-turkizne (mešanica modre in zelene), vredno približno 1.000 evrov. Policisti PP Nova Gorica bodo v zvezi z omenjenim kaznivim dejanjem podali ustrezen ukrep.

Prav tako so policisti včeraj, 12. junija, obravnavali še drugo tatvino kolesa v Novi Gorici (Cankarjeva ulica). Ugotovljeno je bilo, da je neznanec tekom noči izpred stanovanjskega bloka odvzel zaklenjeno žensko kolo znamke Cinzia (model Liberty), staro 3 leta, temno modre barve. S tem nezakonitim početjem je nepridiprav oškodovanki povzročil za približno 150 evrov materialne škode. Novogoriški policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev obravnavnega primera podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici (več nasvetov Policije za preprečevanje tovrstnih premoženjskih kaznivih dejanj na spletu policije: https://www.policija.si/index.php/preventiva-/kriminaliteta/434-tatvine-koles ).

V prometni nesreči II. kategorije pri Kožmanih ena oseba lažje poškodovana
Včeraj, 12. junija ob 20.21 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči II. kategorije na regionalni cesti v bližini naselja Kožmani (v okolici Ajdovščine), kjer sta trčili dve vozili (osebno in tuje tovorno vozilo s polpriklopnikom). Ugotovljeno je bilo, da je 64-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz Vipave proti Ajdovščini. Pred križiščem za naselje Kožmane je omenjeni voznik v blagem desnem ovinku zapeljal v levo na nasprotno smerno vozišče, po katerem je v tistem trenutku iz nasprotne smeri pripeljal 27-letni voznik tovornega vozila s polpriklopnikom, državljan Madžarske. Voznik osebnega vozila je čelno trčil v prednji levi del tujega tovornega vozila. V prometni nesreči je bil voznik osebnega vozila predivoma lažje telesno poškodovan. Na kraju so poleg prometnih policistov posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in reševalci NMP ZD Ajdovščina, ki so poškodovanca na kraju oskrbeli in ga nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. 64-letnemu povzročitelju prometne nesreče bo zaradi kršitve prometne zakonodaje izdan plačilni nalog.

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog
Včeraj, 12. junija popoldne, so policisti na Goriškem imeli v postopku 18–letnega moškega in mu v postopku zasegli ročno zvito cigareto z zeleno posušeno rastlino za katero je obstajal sum, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Če bo nadaljnja analiza potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo policisti zoper mlajšega moškega uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Dean Božnik
Predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...