radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Ljubljana, 14.06.2018

policija splosniV zadnjih 24ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 205 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 69 dogodkov, s področja javnega reda in miru 52 dogodkov in s področja prometne varnosti 83 dogodkov.
Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 2 drzni tatvini, 6 tatvin, 6 vlomov in 2 poškodovanji tuje stvari.
S področja prometne varnosti so obravnavali 25 prometnih nesreč z materialno škodo, 5 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in eno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem CPP so zasegli 3 vozila.
S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 16 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Drzna tatvina:
Včeraj nekaj po 12. uri je bila PU Ljubljana obveščena o drzni tatvini iz hiše v Polju. Ugotovljeno je bilo, da sta do hiše oškodovancev pristopila dva neznana moška in se predstavila kot delavca telekomunikacijskega podjetja ter da bodo izvajali dela. Zvabila sta ju iz hiše za vrt, medtem pa je tretji storilec vstopil v odklenjeno hišo in odtujil nakit ter denar.
Na Policijski upravi Ljubljana opažamo pojav drznih tatvin iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci izvršujejo na zelo prefinjen in pretkan način, oškodovance pa zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni. O omenjenih dogodkih smo že večkrat poročali tudi v medijih, vendar opažamo da so ljudje še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki prihajajo na njihove domove in jih ogovorijo. Žrtve pa so predvsem starejši občani. Storilci žrtev zamotijo s pogovorom (bodisi da so serviserji, bodisi da so prišli odkupit staro železo, da prihajajo iz elektro službe in si ogledujejo teren, kje bi postavili nove daljnovode, da bodo opravljali sanacijo odtokov itd.) in jih tako zvabijo iz hiše ali od hiše, tako da je nimajo več pod nadzorom. Njihovo odsotnost takrat izkoristijo drugi storilci in v času pogovora vstopijo v hišo, pregledajo notranjost in odtujijo v večini primerov denar ter nakit. Storilci kraj nato zapustijo hišo, tisti ki pa je zamotil žrtev pa se vljudno poslovi in zapusti kraj. Največkrat se do hiše pripeljejo z vozilom in tako kraj tudi zapustijo.

Občanom tako svetujemo, da imajo osebe, ki so prišle do njih nenapovedano, ves čas pod nadzorom in jih brez potrebe ne vabijo v prostore. Vedno naj zaklenejo hišo, ko to zapustijo, ključ pa naj vzamejo s seboj, pa če tudi »stopijo samo za vogal«. Ob tem pa naj bodo pozorni na videz oseb (oblačila, govor, posebnosti) ter vozilo s katerim so se pripeljali (znamko, barvo, tip in reg. št. vozila).

V kolikor kljub previdnosti postanejo žrtev kaznivega dejanja priporočamo, da takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo.

Vlomi v objekte:
Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 6 vlomov, in sicer so iz kolesarnice za Bežigradom odtujili kolo, v centru je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner iz katerega je bil odtujeno orodje. Prav tako so neznanci vlomili v dve vozili, in sicer so razbili steklo na vozilih in odtujili denarnico in torbico. V centru mesta so neznanci vlomili v prostore frizerskega salona, od koder so odtujili več frizerskih produktov in Ipad. V Mostah so neznanci vlomili v stanovanje skozi vrata , pregledali prostore in odtujili denar.

Tatvini koles mladoletnikoma:
Včeraj okoli 14. ure je bila PU Ljubljana obveščena o tatvini koles dvema mladoletnikoma v parku Tivoli. Po zdaj zbranih podatkih je do oškodovancev pristopila skupina mladostnikov in jima na silo odtujila kolesi. Oškodovanca sta s kraja zbežala in obvestila policiste. Policisti so v okolici Železniške postaje izsledili dva mlajša moška z opisanimi kolesi. Enega so prijeli, drugi je kolo odvrgel in zbežal. Obe kolesi sta bili vrnjeni oškodovancema, policisti pa v zvezi dogodka nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami:
Včeraj okoli 15.30 se je v križišču Celovške ceste in uvoza na avtocesto v Ljubljani pripetila prometna nesreča zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji, v kateri se je ena oseba hudo telesno poškodovala.
Z ogledom kraja nesreče in zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je 25-letna drž. Avstralije vozila motorno kolo po desnem prometnem pasu Celovške ceste v smeri proti Ulici Jožeta Jame za motornim kolesom, ki ga je vozil 63-letni voznik, drž. Avstralije s sopotnico, 63letno drž. Avstralije. Ko je 63-letnik pripeljal pred križišče Celovške ceste in uvoza na avtocesto je z motornim kolesom pričel zavirati zaradi rdeče luči na semaforju. 25-letnica je pri tem zaradi prekratke varnostne razdalje trčila vanj. Po trčenju sta se 63-letnik in 53-letnica prevrnila in obležala na vozišču, 25-letnica pa je padla iz motornega kolesa po vozišču. 53-letnica je bila z reševalnim vozilom, odpeljana na UKC Ljubljana, kjer ji je bila nudena nujna medicinska pomoč. Po podatkih policije je utrpela hude telesne poškodbe. 63- letnik in 25-letnica v nesreči nista utrpela telesnih poškodb. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti zoper povzročiteljico podali kazensko ovadbo.

Požar na industrijskem objektu:
Kot smo poročali že včeraj, kriminalisti s preiskavo požara nadaljujejo tudi danes. Z ogledom kraja požara je bilo ugotovljeno, da je zagorelo v pisarni enega od podjetij v industrijskem objektu z več uporabniki, požar pa se je nato razširil na sosednjo delavnico in ostrešje ter na preostali del objekta, kij e v lasti in uporabi drugih oškodovancev. Nastalo je za okoli 600.000 evrov materialne škode, ki pa bo po temeljitem pregledu in ocenitvi s strani oškodovancev in pristojnih služb, lahko tudi večja. Z ogledom so bile zavarovane sledi, ki bodo pregledane v laboratoriju NFL. Kriminalisti nadaljujejo z delom in zbiranjem obvestil.

Nataša Pučko
Predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...