radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Napad na policiste in prijetje osebe v Kopru

policija splosniVčeraj ob 16.30 so kriminalisti v Kopru opazili vozilo tujih registrskih številk in v njem kot voznika prepoznali 30-letnega Koprčana, za katerim je bilo razpisano prijetje s privedbo v zapore. Voznik je vozilo ustavil na Jenkovi ulici v Kopru, kjer so kriminalisti izvedli identifikacijski postopek in ga zaradi varne izvedbe privedbe v zapore tudi vklenili. Koprčan si je nato s silo telesa snel lisice z ene roke in z njimi udaril kriminalista v glavo, nato pa skušal zbežati. Kriminalisti so ga po nekaj metrih prijeli, obvladali in ponovno vklenili. V tem času je kriminaliste obstopila skupina večih oseb, ki so z nedostojnim vedenjem in vpitjem skušali odvrniti kriminaliste od izvedbe uradnega dejanja. Zaradi zagotovitve varnosti postopka je na kraj prijetja takoj prispelo še več policijskih patrulj, zato se je večji del skupine oseb razbežal, nekaj od njih pa je bilo na kraju postopka identificiranih in se bo v nadaljevanju ugotavljala njihova vloga ter odgovornost za storitev kaznivega dejanja oz. prekrška.

30-letniku je bila na kraju odvzeta prostost po določilih Zakona o kazenskem postopku in je osumljen kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi (po tretjem odstavku 299. člena Kazenskega zakonika), za katero je predvidena kazen zapora od enega do petih let. Po zaključenih postopkih je bil ob 23. uri priveden in predan v ZPKZ Koper.

V postopku je bilo še ugotovljeno, da je Koprčan vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu policisti zasegli osebno vozilo. Zanj bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče v Kopru.

V postopku sta bila zaradi napada lažje poškodovana dva kriminalista, katerima je bila nudena zdravniška pomoč v ZD Koper.

Anita Leskovec
Predstavnica PU Koper za odnose z javnostmi

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...