radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Novo mesto, 14.06.2018

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 48 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 242 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 15-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Prometne nesreče
Policisti Policijske postaje Dolenjske Toplice so bili okoli 12.30 obveščeni o prometni nesreči v Dolenjem Gradišču. Opravili so ogled in po prvih ugotovitvah je 39-letni voznik vozil kmetijski traktor s pripeto prikolico iz smeri Dolenjega Gradišča proti Dolenjemu Polju. Pri prečkanju lesenega mostu naj bi zaradi vožnje preblizu robu mostu z vozilom prebil leseno ograjo, se prevrnil in z vozilom obstal v strugi potoka. Povzročitelj se je v nesreči lažje poškodoval, okoliščine pa policisti še preverjajo.

prevrnjen traktor 1

prevrnjen traktor 2

(Foto: PP Dolenjske Toplice)

Zasega vozil
Med kontrolo prometa na Šegovi ulici v Novem mestu so policisti popoldne ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil Renault clio. Opravljanje preizkusa alkoholiziranosti je 48-letni voznik odklonil. Avtomobil so mu zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Črnomaljski policisti so v Stranski vasi pri Semiču ustavili voznika osebnega avtomobila Renault megane. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je vozil neregistriran in nezavarovan avtomobil Renault megane so zasegli in napisali obdolžilni predlog.

Nedovoljeno prestopili državno mejo
Črnomaljski policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Črnomlju in Podklancu izsledili in prijeli šest državljanov Pakistana in tri državljane Afganistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Tujce so po zaključenem policijskem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...