radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Novo mesto, 11.07.2018

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 61 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 202 klica. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in prometno nesrečo s premoženjsko škodo. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in nezakonitih prehodov državne meje.

Tatvina
V naselju Sela pri Ratežu je v noči na 10. 7. nekdo iz gospodarskega objekta odtujil električno ročno orodje. Lastnika je oškodoval za 1800 evrov.

Prometna nesreča na avtocesti
Okoli 17. ure so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na avtocesti, pri izvozu za Trebnje. Opravili so ogled in ugotovili, da je 42-letni voznik osebnega avtomobila iz Srbije zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zepeljal s ceste, kjer se je z vozilom prevrnil. Reševalci so v bolnišnico odpeljali lažje poškodovanega voznika in tri potnike iz njegovega vozila.

Povzročitelj pod vplivom alkohola
Nekaj pred 22. uro se je zgodila prometna nesreča v okolici Sevnice. Policisti so ugotovili, da je 39-letni voznik osebnega avtomobila v ovinku izgubil oblast nad avtomobilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Lažje poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,80 miligramov alkohola.

Nezakonito prestopili državno mejo
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Črnomlja in Metlike izsledili in prijeli sedem tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Pretežno jasno

5°C

Celje

Pretežno jasno

Vlažnost: 75%

Veter: 17.70 km/h

  • 16 Nov 2018

    Delno oblačno 9°C 1°C

  • 17 Nov 2018

    Pretežno sončno 6°C 0°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...