radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Ljubljana, 11.07.2018

policija splosniV zadnjih 24ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 159 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 55 dogodkov, s področja javnega reda in miru 55 dogodkov in s področja prometne varnosti 41 dogodkov.
Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali rop, drzni tatvini, 8 tatvin, 1 vlom in 3 poškodovanja tuje stvari.
S področja prometne varnosti so obravnavali 10 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 prometni nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so policisti zasegli 3 vozila.
S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 9 krat na javnem kraju in 1 krat v zasebnem prostoru, pridržana je bila ena oseba.

Vlom:
Preko noči so neznani storilci vlomili v gostinski lokal na območju Centra Ljubljane, odtujili so gotovino in elektronski tablici. Lastnika so oškodovali za več sto evrov.

Rop Ljubljana:
Danes nekaj pred 2. uro so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o ropu nad receptorjem kopališča ob Dunajski cesti v Ljubljani.
V dogodku je oškodovanec utrpel telesne poškodbe (ni življenjsko ogrožen) in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v KC Ljubljana.
Preiskava kaznivega dejanja ropa poteka, zaradi interesa preiskave in vseh nadaljnjih aktivnostih policije pa več informacij še ne moremo posredovati.

Prijet na vlomu:
Policisti PP Trbovlje so bili 7. 7. 2018 okoli 14. ure obveščeni o vlomu v poslovni objekt v Trbovljah.
Na kraj je bila takoj napotena patrulja, ki je na kmalu nato prijela osumljenca, 56 letnika iz Trbovelj. Ugotovljeno je bilo, da je slednji skozi okno vlomil v objekt ter pregledoval notranjost prostorov nakar je bil s strani občana prepoden. Z dejanjem je povzročil za nekaj sto evrov materialne škode.
Policisti so 56-letniku odvzeli prostost in ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.
56-letnik je bil v preteklosti že večkrat obravnavan za premoženjska kazniva dejanja.

Drzna tatvina:
11. 7. 2018 okoli 11. ure so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o drzni tatvini v Logatcu.
Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da so okoli 10.30 ure na dvorišče stanovanjske hiše prišli neznanci, ki so se izdajali za delavce, ki bodo polagali optični kabel. Med tem ko so iz hiše zvabili starejša oškodovanca, so ostali storilci pregledali prostore ter odtujili nekaj gotovine. Nakar so kraj zapustili.

Prometna nesreča, avtocesta Trojane – Domžale:
Danes okoli 7.50 ure so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o prometni nesreči na štajerski avtocesti, pri viaduktu Petelinjek za smer proti Ljubljani.
V nesreči je udeležen voznik tovornega vozila (tuje registracije), ki je v nesreči utrpel poškodbe in je bil s kraja odpeljan v KC Ljubljana. V nesreči se je tovorno vozilo prevrnilo, pri tem pa se tovor raztresel po vozišču (koruza).

Na kraju pristojne službe odstranjujejo posledice prometne nesreče. Trenutno promet poteka za smer proti Ljubljani po enem prometnem pasu in za smer proti Celju pa prav tako po enem prometnem pasu.

Maja Ciperle Adlešič
Predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Pretežno jasno

5°C

Celje

Pretežno jasno

Vlažnost: 75%

Veter: 17.70 km/h

  • 16 Nov 2018

    Delno oblačno 9°C 1°C

  • 17 Nov 2018

    Pretežno sončno 6°C 0°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...