radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Storilci zlorabljajo osebne podatke znanih javnih oseb

policija splosniPolicisti Policijske postaje Koper obravnavajo kazniva dejanja Goljufij po 211. členu KZ-1. V preiskavi so ugotovili, da storilci zlorabljajo osebne podatke znanih javnih oseb, na podlagi katerih si ustvarijo lažne facebook profile, preko katerih oglašujejo in ponujajo različne storitve, med katerimi so tudi denarna posojila.

Na opisan način in predvsem na račun zlorabe osebnih podatkov javno znanih oseb, žrtve za odobritev posojil z ugodnimi pogoji storilcem nakažejo stroške postopka in zavarovanja, v nadaljevanju pa jih storilci še izsiljujejo za plačilo dodatnih stroškov, ker v nasprotnem primeru posojilo ne bo nakazano.

Policisti svetujejo, da so občani v tovrstnih ponudbah previdni pri najemanju posojil oziroma plačevanju stroškov postopka in zavarovanja, ker obstaja verjetnost, da posojil ne bodo nikoli prejeli.

Hkrati jim svetujemo, da se pred morebitno odločitvijo za najem posojila pozanimajo, ali gre za resnično oglaševanje posojil ali pa za zlorabo osebnih podatkov.

Marko Kastelic
vodja Službe za operativno podporo
Policijska uprava Koper

QR Code

Pretežno sončno

7°C

Celje

Pretežno sončno

Vlažnost: 61%

Veter: 19.31 km/h

  • 16 Nov 2018

    Delno oblačno 9°C 1°C

  • 17 Nov 2018

    Pretežno sončno 6°C 0°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...