radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Ljubljana, 12.07.2018

policija splosniV zadnjih 24ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 149 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 46 dogodkov, s področja javnega reda in miru 26 dogodkov in s področja prometne varnosti 74 dogodkov.
Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzni tatvini, 6 tatvin, 5 vlomov in 1 poškodovanje tuje stvari.
S področja prometne varnosti so obravnavali 24 prometnih nesreč z materialno škodo, 10 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in prometno nesrečo s hudimi poškodbami. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so policisti zasegli 3 vozila.
S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 7 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru, pridržana je bila ena oseba.

Vlom:
Policisti PU Ljubljana so v preteklih 24 urah obravnavali 5 vlomov in sicer je bilo v Grosupljem vlomljeno v poslovni prostor, ali je bilo kaj odtujenega še ni znano. Na Viču so neznanci vlomili v trgovino in odtujili cigarete, podjetje so oškodovali za okoli 4000 evrov. V klet so vlomili za Bežigradom, na Viču pa v garažo, v obeh primerih so bila odtujena kolesa. Na območju Most so neznani vlomili v stanovanjsko hišo, odtujili pa nekaj gotovine in nakit. Lastnika so oškodovali za okoli 1200 evrov.

Drzna tatvina Kamnik:
11. 7. 2018 okoli 12. ure so bili policisti obveščeni izvršeni drzni tatvine v Kamniku.
Po do sedaj zbranih obvestilih je ugotovljeno, da je storilec vstopil skozi odprta vrata v stanovanje, pri tem pa ga je zalotil lastnik, ki ga je pospremil iz stanovanja in poklical policiste. V tem času je osumljenec pobegnil, naknadno pa je bilo ugotovljeno, da je odtujil nakit.
Policisti za osumljencem še zbirajo obvestila.

Prometna nesreča, Ljubljana:
Policisti so bili o nesreči obveščeni včeraj nekaj po 17. uri.
Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je 22-letnik okoli 19.20 ure vozil osebni avtomobil znamke Audi A2 po Dunajski cesti v Ljubljani, od Vilharjeve proti Topniški ulici. Ko je pripeljal do križišča, je na semaforju za njegovo smer vožnje svetila rdeča luč, 22-letnik pa je ni upošteval (kršitev določil prve alineje, prvega odstavka, 99. člena ZPrCP) temveč je zapeljal v križišče v smeri proti Topniški ulici. Takrat je iz nasprotne smeri v križišče proti Linhartovi cesti pravilno pripeljala 33-letna voznica osebnega avtomobila znamke Hyundai Tuscon s katero sta silovito trčila.
V nesreči sta oba voznika utrpela lažje poškodbe, preizkušena sta bila z indikatorjem alkohola, ki pa ni reagiral. Z 22-letnikom je bil opravljen tudi hitri test na droge, ki prav tako ni reagiral. Voznica je bila med vožnjo pripeta z varnostnim pasom.
V vozilu 22 -letnika so bili še štirje potniki, od tega sta dva utrpela hude telesne poškodbe (17-letnica, ki je sedela zadaj desno in 18 letnik, ki je sedel spredaj desno), dva pa lažje telesne poškodbe (dve 18-letnici). Nihče od omenjenih v vozilu ni uporabljal varnostnih pasov.
Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo v smeri sumov kaznivega dejanja Povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Prometna nesreča Zg. log, Litija, umrl 28 letni voznik:
Danes okoli 7. ure so bili policisti obveščeni o prometni nesreči s poškodbami v Zg. Logu pri Litiji.
28- letni voznik osebnega vozila znamke Citroen saxo je vozil po glavni cesti iz smeri Ljubljane proti Litiji. Pri zgoraj omenjenem kraju je z vozilom zapeljal na nasprotno smerno vozišče, kjer je najprej oplazil vozilo Kia ceed, 29-letnega voznika, nato pa trčil v tov. vozilo znamke Renault master, 51-letnega vozika. Slednja sta takrat pravilno pripeljala iz nasprotne smeri.

28-letnik je utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče. V nesreči sta bila lažje poškodovana še 51-letni voznik tov. vozila in njegov 46-letni potnik. Oba sta bila odpeljana v SB Trbovlje.

Prometna nesreča Mengeš, umrla 71-letna voznica:
Danes ob 7. uri so bili policisti obveščeni tudi o prometni nesreči v Mengšu.
Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom je bilo ugotovljeno, da je 71-letna voznica osebnega vozila znamke Škoda vozila po lokalni cesti iz smeri Pri bajerju proti Loki pri Mengšu. V levem ovinku je peljala naravnost po makadamskem parkirišču, kjer je nato s sprednjim delom vozila trčila v žičnato ograjo in steber.
71-letnica je umrla na kraju. Glede na zbrane okoliščine na kraju, bi lahko šlo za dogodek oz. bo več znanega po opravljeni obdukciji na ISM v Ljubljani.

Maja Ciperle Adlešič
Predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...