radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Maribor, 12.07.2018

policija splosniOdtujil denar
Neznani storilec je včeraj, med 21.00 in 21.30 uro vstopil v odklenjeno stanovanjsko hišo v Zgornjih Verjanah in iz spalnice odtujil žensko torbico v kateri je bilo več kot 6.000 evrov gotovine. Torbico je neznani storilec odvrgel v bližini stanovanjske hiše.

Policisti storilca še iščejo.

Požar
Danes, okoli 0.30 je zaradi napake na zamrzovalni skrinji zagorelo v kletnih prostorih stanovanjske hiše v Gačniku. Ker je FIT-stikalo prekinilo dobavo električne energije, je to vzbudilo pozornost lastnice hiše. Ta je istočasno zaznala še dim v kletnih prostorih in takoj na to opozorila še ostalih 5 oseb, ki so bile v hiši. Vsi so hišo takoj zapustili, obvestili gasilce in pričeli z gašenjem. Požar so dokončno pogasili gasilci še preden se je razširil iz kletnih prostorov. Materialna škoda znaša okoli 5.000 evrov po nestrokovni oceni.

Zaradi vdihavanja dima med gašenjem so reševalci na kraju nudili prvo pomoč lastnici objekta, drugi ljudje pa niso bili poškodovani.

Policisti so tujo krivdo koz vzrok za požar izključili. Svoje ugotovitve bodo s poročilom posredovali pristojnemu tožilstvu.

Povzročitev splošne nevarnosti
Neznani storilec je v torek, 10. 7. 2018, med 7.30 in 13.00, v zunanji omarici našel skrite ključe vhodnih vrat stanovanjske hiše v Žitencah. S ključem je odklenil vhodna vrata, vstopil v hišo in odšel v kuhinjo. Tam je vklopil vse funkcije električnega štedilnika, na steklokeramično ploščo postavil lonec, nanj pa položil plastično cedilo. Po tem dejanju je neznani storilec s kraja odšel.

Ob taljenju plastičnega cedila se je pričel sproščati dim, ki je zbudil 21-letnega moškega, ki je spal v zgornjem nadstropju stanovanjske hiše. Opisani moški je lonec in staljeno plastiko odnesel na teraso in tako preprečil, da bi izbruhnil požar. Materialna škoda sicer znaša zgolj okoli 10 evrov, vendar bi lahko bil posledice tega nerazumnega dejanja veliko hujše. Prav zato policisti preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti.

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...