radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Nova Gorica, 12.07.2018

policija splosniV manjši prometni nesreči v Novi Gorici udeleženi dve voznici osebnih avtomobilov
Včeraj, 11. julija ob 16.43 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči I. kategorije v Novi Gorici in v kateri sta bili udeleženi dve voznici osebnih avtomobilov. Ugotovljeno je bilo, da je 60–letna voznica osebnega avtomobila speljevala s parkirnega prostora na Rejčevi ulici in peljala v smeri Prvomajske ulice. V tistem trenutku je v nasprotni smeri pripeljala 38-letna voznica avtomobila, med njunimi vozili je prišlo do trčenja. V prometni nesreči nihče ni bil telesno poškodovan. Prometni policisti so 60-letni povzročiteljici prometne nesreče izdali plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa (kršitev določil 56. člena navedenega zakona).

V prometni nesreči II. kategorije v okolici Solkana udeleženo osebno vozilo
Včeraj, 11. julija ob 16.28 uri, je bila Policija obveščena, da se je na regionalni cesti med Solkanom in Goriškimi Brdi (na t.i. Sabotinski cesti) zgodila prometna nesreča II. kategorije in v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo (poleg voznika sta bila v vozili še dva sopotnika). Voznik in sopotnik sta bila v prometni nesreči telesno poškodovana in so ju kasneje reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Na kraju prometne nesreče so pomoč reševalcem NMP ZD Nova Gorica nudili tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica. Ker se je omenjena prometna nesreča zgodila na delu državne ceste, ki je na območju Republike Italije, so ogled kraja prometne nesreče opravili italijanski varnostni organi.

Mlajši voznik se je na Ajševici z vozilom zaletel v fasado bencinskega servisa
Včeraj, 11. julija ob 18.05 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči na bencinskem servisu na Ajševici, kjer se je voznik osebnega avtomobila okoli 16.13 ure z vozilom zaletel v fasado tamkajšnjega objekta. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 21–letni voznik med vožnjo (na omenjenem bencinskem servisu) nadaljeval po izvozni poti (mimo točilnih mest) in pri tem zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča s prednjim desnim kolesom avtomobila zadel v robnik. Omenjeni robnik je prevozil in nato s prednjim desnim delom vozila trčil v fasado objekta. Zatem je vstopil v prodajalno bencinskega servisa, vendar tamkajšnje uslužbence o prometni nesreči oz. nastali škodi ni seznanil in je kasneje s kraja odpeljal. Policisti so ga kasneje izsledili in mu zaradi kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

Iz prometa izločili voznika zaradi vožnje pod vplivom alkohola
Danes, 12. julija v nočnem času, so policisti na regionalni cesti med Vipavo in Podnanosom ustavili 33–letnega voznika osebnega vozila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (0.97 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Prometni policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Neznanka si je v trgovini prilastila žensko oblačilo
Včeraj, 11. julija popoldne, so policisti PP Nova Gorica obravnavali tatvino v eni od trgovin z oblačili večjega nakupovalnega centra v Novi Gorici. Ugotovljeno je bilo, da je neznana ženska izvršila tatvino ženskega oblačila v vrednosti 19 evrov in nato odtujenim oblačilom zapustila omenjeno trgovino ne da bi prodajni izdelek plačala. Njeno nezakonito početje so zabeležile tudi tamkajšnje varnostne kamere. Novogoriški policisti bodo v zvezi z omenjenim kaznivim dejanjem glede na vsa ugotovljena dejstva podali ustrezen ukrep.

V Goriških Brdih se je neznanec znesel nad klimatsko napravo
Včeraj, 11. julija popoldne, so policiste obvestili o nedavnem poškodovanju zunanje enote klimatske naprave na eni od stanovanjskih hiš v naselju Kozana (Občina Brda). Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim predmetom poškodoval omenjeni predmet in po storjenem kaznivem dejanju odšel neznano kam. S tem protipravnim ravnanjem je bila lastnikom povzročena materialna škoda v višini približno 200 evrov. Policisti PP Nova Gorica bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev obravnavanega primera ustrezno ukrepali.

Dean Božnik
Predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...