radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Kranj, 10.08.2018

policija splosniGorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel osem obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo, deset prijav o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivega dejanja tatvina.

Včeraj posamezni nadzori po hitrosti
Tržiški, kranjski in gorenjski prometni policisti so včeraj vsak na svojem območju izvajali meritve hitrosti vožnje voznikov. Nadzori so se izvajali na varnostno bolj problematičnih točkah, izmerjenih pa je bilo večje število prehitrih voznikov.

Tržiški in kranjski policisti so nadzor izvajali na relaciji Kranj – Golnik – Bistrica pri Tržiču. V nekaj urnem nazoru so ugotovili 11 prekoračitev hitrosti. Najvišja izmerjena hitrost na omejitvi 50 km/h je bila 73 km/h. Nevarnost pri tej hitrosti lahko bolj preprosto ponazorimo s potjo ustavljanja. Če je ta pri hitrosti 50 km/h dolga približno 28 metrov, pri hitrosti 73 km/h znaša že preko 50 metrov. Trčenje za pešca pri taki hitrosti je usodno.

Še bistveno več prehitrih voznikov pa so včeraj našteli gorenjski prometni policisti. 39 voznikov je najvišjo dovoljeno hitrost prekoračilo na gorenjski avtocesti, šest prekoračitev hitrosti so policisti izmerili na cestah zunaj naselja, štiri pa v naselju. Na avtocesti proti Karavankam, kjer je hitrost od Lesc naprej omejena na 110, je bila najvišja izmerjena hitrost181 km/h. Gre za relacijo, kjer dnevno prihaja do zastojev. Na cesti zunaj naselja so policisti najvišjo hitrost izmerili na glavni cesti Podtabor – Ljubelj in je znašala 116 km/h. V naselju pa je bil najhitrejši voznik na Laborah. Na omejitvi 50 km/h je vozil s hitrostjo 72 km/h.

Hitrost vožnje je problematičen dejavnik vožnje in razlog za številne prometne nesreče, ki se vsako leto zgodijo na naših cestah. V treh nesrečah od petih se je ta dejavnik letos na Gorenjskem pojavil tudi pri smrtnih prometnih nesrečah. Zato zmanjšajte hitrost in s tem tudi tveganje, ki ga ta dejavnik povzroča.

Tatvina
Na Koroški cesti v Kranju sta včeraj dva storilca izvršila tatvino stvari iz prodajalne. Mlajši moški je po vstopu v trgovino okoli 9. ure dopoldan zamotil prodajalko, ženska pa je v svojo torbico medtem zložila več artiklov. Po dejanju sta s stvarmi pobegnila s kraja.

Vlom
Na Trgu svobode v Tržiču je neznani storilec danes ponoči vlomil v gostinski obrat. Lastniki po do sedaj preverjenih podatkih ne pogrešajo ničesar.

Vikend napoved razmer na cestah
Tudi ta vikend se pričakuje, da bo promet proti turističnim krajem na Gorenjskem zelo povečan in obstaja možnost daljših zastojev, predvsem na relaciji proti Bledu in Karavankam. Več prometa pričakujemo tudi proti Kranjski Gori in Jezerskem. Zato opozarjamo na previdnost in strpnost ter predvsem prilagojeno hitrost vožnje, ustrezno varnostno razdaljo, vožnjo z ničelno stopnjo alkohola ter uporabo varnostnih pasov in zadrževalnih sistemov. Vozniki naj bodo spočiti, pred odhodom na pot in vmes pa naj spremljajo prometne informacije.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
višji samostojni policijski inšpektor I

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...