radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Ljubljana, 10.08.2018

policija splosniV preteklih 24-urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 162 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 53 dogodkov, s področja javnega reda in miru 40 dogodkov in s področja prometne varnosti 59 dogodkov.
Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 8 tatvin, 8 vlomov in 5 poškodovanj tuje stvari.
S področja prometne varnosti so obravnavali 11 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.
S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 15 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.

Vlomi:
Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 8 vlomov, od tega je v treh primerih ostalo pri poskusu. Na Peričevi ulici so neznanci vlomili v klet in odtujili kolo, prav tako so iz kleti odtujili kolo in klesarsko čelado (oboje otroško) na Rakeku. Na Viču so neznanci vlomili v vozilo in odtujili potna lista, štiri mobilne aparate in moško jakno. Na območju Kočevja in Ivančne Gorice pa so neznanci vlomili v gradbena kontejnerja, od koder so odtujili več kosov orodja.

Drzna tatvina:
Včeraj dopoldan je bila PU Ljubljana obveščena o tatvini iz hiše na Viču. Po zdaj zbranih podatkih, sta se do hiše pripeljala dva neznana moška s temnim/črnim vozilom. Sopotnik je pristopil do oškodovanca in se predstavil kot delavec iz telekomunikacijskega podjetja ter ga zvabil za hišo s pretvezo, da si ogledata lokacijo, kje se bodo izvajala dela. Medtem je drug neznanec vstopil v hišo in odtujil bančno kartico. Policisti nadaljujejo z delom.

Prometna nesreča:
Včeraj dopoldan se je v naselju Stari Log pri Kočevju pripetila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Z ogledom kraja prometne nesreče so policisti ugotovili, da voznik motornega kolesa zapeljal na nasprotno smerno vozišče, pri tem pa trčil v voznico osebnega avtomobila, ki je pravilno pripeljala nasproti. Motorist je bil zaradi poškodb odpeljan v SB Novo Mesto, utrpel naj bi lahke telesne poškodbe. Voznica in potnica v vozilu naj bi zdravniško pomoč iskali sami po potrebi. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Vinjen voznik:
Ljubljanski policisti so danes ponoči na Miklošičevi cesti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,80 mg/l). Nadaljnja vožnja mu je bila prepovedana, odvzeto vozniško dovoljenje, zoper voznika pa bo podan obdolžilni predlog na sodišče.

Zaseg prepovedane droge:
Logaški policisti so v sredo, 8. 8. 2018, na podlagi odredbe OS Postojna opravili hišno preiskavo pri 44-letnemu moškemu, za katerega je obstajal sum da poseduje prepovedano drogo. Pri moškemu so policisti odkrili 40 različnih tablet, 2 tehtnici, 150 -200 gramov belega prahu, domnevno amfetaminov, manjšo količini prepovedane droge konoplje rastline in kokaina. Zoper 44-letnika bo podana kazenska ovadba.

Nataša Pučko
Predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...