radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Nova Gorica, 10.08.2018

policija splosniNa Bovškem padel in se lažje poškodoval 39-letni kolesar
Danes, 10. avgusta ob 9.40 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči II. kategorije na cesti med naseljema Soča in Trenta, kjer je padel in se poškodoval 39-letni kolesar. Po prvih ugotovitvah se je slednji s kolesom ustavil ob vozišču in želel sestopit s kolesa, vendar pa se mu pri tem ni sprostil spoj med pedalom in kolesarskim čevljem zaradi česar je omenjeni kolesar izgubil ravnotežje ter padel po brežini pod nivo vozišča. Slednji si je pri tem poškodoval ramo. Na kraju so posredovali tudi bovški gasilci in reševalci NMP ZD Tolmin, ki so lažje poškodovanega kolesarja na kraju oskrbeli in ga nato prepeljali v ambulanto v Bovec.

Iz trgovine kradli tobačne izdelke in gotovino
Danes, 10. avgusta zjutraj, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o vlomu v trgovino v naselju Šempas. Po prvih podatkih je neznanec iz omenjene trgovine odvzel tobačne izdelke in nekaj sto evrov gotovino in z ukradenimi predmeti odšel neznano kam. Okoliščine navedenega kaznivega dejanja novogoriški policisti še preiskujejo in bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V okolici Idrije mladoletnemu vozniku zasegli neregistrirano kolo z motorjem
Včeraj, 9. avgusta popoldne, so policisti PP Idrija mladoletnega voznika neregistriranega kolesa z motorjem (znamke Tomos APN) na območju vasi Dole (Občina Idrija), ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu omenjeno kolo z motorjem zasegli na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa. Zoper mladoletnika bo zaradi kršitve prometne zakonodaje podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Obravnavani primer s področja prometne varnosti na Tolminskem
Danes, 10. avgusta v nočnem času, so policisti pri kontroli cestnega prometa blizu Tolmina ustavili 28–letnega voznika kolesa z motorjem in mu v nadaljevanju postopka odredili t.i. hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi ( http://www.policija.si/index.php/component/content/article/35-sporocila-za-javnost/76237-policisti-lahko-s-hitrim-testom-na-podlagi-vzorca-sline-ugotavljajo-prisotnost-drog ). Rezultat odrejenega hitrega testa je bil pozitiven, zato so mu prometni policisti odredili nadaljnji strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, kjer pa ga ni opravil v celoti oz. ga je v nadaljevanju postopka odločno odklonil. Vozniku je bilo na podlagi določil prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje po določilu 113.a členu Zakona o prekrških. Zaradi kršitve prometne zakonodaje bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Dean Božnik
Predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...