radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Novo mesto, 14.09.2018

policija splosniPolicisti so od zadnjega poročanja na številko 113 sprejeli 218 klicev, od tega je bilo 61 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

PROMETNA VARNOST
Zjutraj je na relaciji iz Črnomlja proti Staremu trgu iz ceste zletela 18-letna voznica in se pri tem lažje poškodovala. Zanjo so najprej poskrbeli črnomaljski reševalci, nato pa so jo odpeljali še v splošno bolnišnico v Novo mesto, kjer so potrdili, da gre za lažje poškodbe. Prisotnosti alkohola policisti niso ugotovili, do nesreče pa naj bi prišlo zaradi neprimerne hitrosti.

Nekaj čez poldne sta na Ratežu trčili dve vozili. Po prvih ugotovitvah policistov je do nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti 86-letnega voznika osebnega avtomobila iz Novega mesta. V nesreči sta se lažje poškodovala voznik in sopotnica drugega vozila, prisotnosti alkohola pa policisti niso ugotovili.

GROŽNJE S PIŠTOLO
Brežiške in krške policiste je operativno komunikacijski center zvečer napotil v gostinski lokal v Brežicah, kjer naj bi 28-letnik grozil s pištolo. Osumljenca so prijeli in mu zasegli pištolo, ki jo je takoj po dejanju skril a so jo našli. Kot kaže, gre za plašilno pištolo, a se bodo o podrobnostih še izrekli strokovnjaki za orožje. Povabili so ga na policijsko postajo, po končanem postopku pa ga bodo kazensko ovadili zaradi izrečenih groženj. Policisti so ga zaradi podobnih dejanj in prekrškov zoper javni red in mir v zadnjih letih že nekajkrat obravnavali.

VLOMI IN TATVINE
V Gorenjih Sušicah so zjutraj opazili, da so jim ponoči iz hleva odpeljali teleta, starega tri mesece, težjega okoli 150 kilogramov. Tele je bilo v hlevu ob stanovanjski hiši, privezano z verigo, a to ni zmotilo storilcev. Policisti okoliščine primera še preiskujejo.

Francoska turista sta si včeraj popoldne ogledovala Bazo 20, ko sta zaslišala alarm na svoje avtomobilu, ki sta ga pustila na parkirišču. Kljub temu, da sta bila kar hitro nazaj, sta lahko le ugotovila, da so neznanci vlomili v avto in odnesli torbico z nekaj denarja in dokumenti. V bližini so sicer opazili nekaj sumljivih oseb, ki so se iz kraja hitro odpeljale, tako da policisti primer še preiskujejo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI
Črnomaljski policisti so pri Suhorju prijeli državljana Pakistana in državljana Bangladeša, za katera so ugotovili, da sta v državo prišla nezakonito. Pridržali so ju na policijski postaji in sta še v postopku.

Robert Perc
vodja Operativno-komunikacijskega centra
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...