radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Ljubljana, 11.10.2018

policija splosniV preteklih 24ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 189 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 64 dogodkov, s področja javnega reda in miru 56 dogodkov in s področja prometne varnosti 56 dogodkov.
Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 8 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 7 poškodovanj tuje stvari.
S področja prometne varnosti so obravnavali 9 prometnih nesreč z materialno škodo, 4 prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in eno nesrečo v kateri je bil huje poškodovan motorist. Večkratnim kršiteljem CPP so policisti zasegli vozilo.
S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 19 krat na javnem kraju in 8 krat v zasebnem prostoru.

Vlomi:
Policisti PU Ljubljana so obravnavali 8 vlomov, od tega je v dveh primerih ostalo pri poskusu. V okolici Domžal so neznanci vlomili v hišo, od koder so odtujili denar in nakit. V hišo so vlomili še na območju Cerknice, kjer so prav tako odtujili denar in nakit, med drugim pa tudi en kos strelnega orožja. Na območju Centra so vlomili v prostore društva, od koder so odtujili denar in prenosni računalnik. V Šiški so neznanci vlomili v hladilni del tovornega vozila, od koder so odtujili več prehrambnih izdelkov.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami:
Včeraj okoli 19. ure se je v križišču Tržaške ceste in Ceste v Gorice v Ljubljani pripetila prometna nesreča III. kategorije zaradi izsiljevanja prednosti v križišču (kršitev 2. odstavka 58. člena ZPrCP), v kateri se je ena oseba hudo telesno poškodovala, nastala pa je materialna škoda, ki znaša po nestrokovni oceni približno 3500 evrov. Z ogledom kraja nesreče in po zdaj zbrani obvestilih so policisti ugotovili, da je voznica z osebni avtomobilom vozila po Tržaški cesti po pasu za zavijanje levo. Ko je pripeljala do križišča Tržaške ceste in Ceste v Gorice, je pri zeleni luči na semaforju zapeljala v križišče in z vozilom zavila levo v smeri Ceste v Gorice. Pri tem pa zaprla pot vozniku motornega kolesa, ki se je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri, po levem prometnem pasu Tržaške ceste, namenjenemu vožnji naravnost. V trčenju je voznik motornega kolesa utrpel poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Nataša Pučko
Predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zadnje novice

Vročih 5

Prijava na novice

Prijavite se na prejamanje naših aktualnih novic.
Novic vam ne bomo pošiljali prepogosto, temveč samo takrat, ko bodo te res pomembne!
captcha 

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...