radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Novo mesto, 11.10.2018

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 49 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 201 klic. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in tri prometne nesreče, v kateri je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi štirih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vloma in tatvin. Posredovali so zaradi požara, nesreče pri delu, sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

Izsledili kršitelja
Metliške policiste je nekaj po 15. uri občan obvestil, da v okolici Dolnjega Suhorja pri Metliki voznik osebnega avtomobila Volkswagen golf z nevarno in prehitro vožnjo ogroža druge udeležence v prometu. Na podlagi opisa vozila so policisti v Metliki izsledili in ustavili kršitelja ter mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 54-letni voznik je imel v litru izdihanega zraka 0,84 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola
Nekaj po 17. uri so bili brežiški policisti obveščeni o prometni nesreči v kraju Župelevec. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 28-letni voznik osebnega avtomobila na parkirnem prostoru zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v drug avtomobil. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,63 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola seznanili sodišče.

Padec motorista
Okoli 18.30 se je zgodila prometna nesreča na Andrijaničevi cesti v Novem mestu. 17-letni voznik motornega kolesa je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v avtomobil, ki je vozil pred njim. Lažje poškodovanega motorista so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Vlom
V Krmelju je v noči na 10. 10. nekdo vlomil v poslovne prostore podjetja in odtujil električno orodje. Lastnika je oškodoval za 10.000 evrov.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Sinji vrh, Dolnji Suhor pri Vinici in Črnomelj izsledili in prijeli dvanajst tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z državljani Bangladeša, Pakistana, Iraka in Irana še niso zaključeni.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zadnje novice

Vročih 5

Prijava na novice

Prijavite se na prejamanje naših aktualnih novic.
Novic vam ne bomo pošiljali prepogosto, temveč samo takrat, ko bodo te res pomembne!
captcha 

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...