radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Nova Gorica, 11.10.2018

policija splosniNa Cerkljanskem padel in se lažje poškodoval mladoletni kolesar
Včeraj, 10. oktobra ob 19.52 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči II. kategorije blizu naselja Cerkno, kjer je padel in se poškodoval mlajši kolesar (starejši mladoletnik). Na kraju je bilo ugotovljeno, da je mlajši kolesar (na kolesu ni imel nameščenih luči) vozil iz Cerknega proti naselju Straža. Do prometne nesreče je prišlo izven naselja Cerkno, kjer je v desnem nepreglednem ovinku (na neosvetljenem delu ceste) s kolesom zapeljal preveč desno izven vozišča na podporni zid (višine enega metra) in se nato s kolesom prevrnil na vozišče. Pri padcu se je mladoletni kolesar (med vožnji ni uporabljal zaščitne kolesarske čelade) predvidoma lažje telesno poškodoval (poškodba desne roke). Poleg policistov so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Cerkno in reševalci NMP ZD Idrija. Reševalci so ga po nudeni prvi pomoči na kraju z reševalnim vozilom odpeljali v ZD Idrija, zatem pa na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policisti PP Idrija bodo zoper starejšega mladoletnika zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

V Novi Gorici italijanski voznik avtomobila na prehodu kolesarske steze zbil kolesarko
Včeraj, 10. oktobra ob 22.35 uri, se je v Novi Gorici zgodila prometna nesreča II. kategorije in v kateri je bila ena oseba (42-letna kolesarka) telesno poškodovana. Policisti PP Nova Gorica so ugotovili, da je 56–letni voznik osebnega avtomobila (znamke Opel Corsa), državljan Italije, vozil po Cankarjevi ulici (iz smeri Ulice dr. Karla Lavriča) proti Erjavčevi ulici. Ko je z vozilom pripeljal do križišča z Erjavčevo ulico, kjer se nahaja označen prehod za pešce in kolesarska steza, je v tistem trenutku pravilno po kolesarski stezi (iz Delpinove proti Prvomajski ulici) pripeljala 42-letna kolesarska. Navedena je s kolesom na klesarski stezi prečkala Cankarjevo ulico in vozila naravnost (proti Prvomajski ulici). Do nesreče je prišlo v drugi tretjini prehoda kolesarske steze, ko italijanski voznik osebnega vozila kolesarki ni odstopil prednosti in je s prednjim desnim delom avtomobila trčil v zadnji del kolesa. 42-letna kolesarka je pri tem izgubila ravnotežje in s kolesom padla po vozišču. V prometni nesreči je bila kolesarka lažje telesno poškodovana (utrpela je udarec v komolec in koleno). Novogoriški policisti so 56-letnemu italijanskemu vozniku zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa (kršitev določil 41. člena navedenega zakona) izrekli globo. Poleg policistov so na kraju prometne nesreče posredovali tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica.

V prometni nesreči na območju naselja Batuje lažje poškodovan 27-letni voznik avtomobila
Včeraj, 10. oktobra ob 21.33 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči II. kategorije na regionalni cesti izven naselja Batuje in v kateri je bil sam udeležen 27–letni voznik osebnega avtomobila. Z zbiranjem obvestil je bilo med drugim ugotovljeno, da je omenjeni voznik včeraj okoli 15.30 ure med vožnjo z osebnim vozilom zapeljal s ceste in trčil v drevo. V prometni nesreči se je predvidoma lažje telesno poškodoval in je kasneje iskal zdravniško pomoč v šempetrski bolnišnici, kjer so mu nudili zdravniško pomoč. Policisti so omenjenemu vozniku zaradi kršitve prometne zakonodaje (neprimerna hitrost) izdali plačilni nalog.

Povoženje divjadi
Včeraj, 10. oktobra okoli 19. ure, so policisti obravnavali povoženje divjadi na cesti Kobarid – Tolmin s strani voznika osebnega avtomobila (znamke Škoda). Ugotovljeno je bilo, da je do povoženja divjadi (srna) prišlo pri naselju Idrsko, na vozilu je nastala materialna škoda (vozilo je bilo poškodovano po celotni prednji strani in je v nevoznem stanju). Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico. Tovrstne nesreče se pogosto dogajajo v jutranjih oz. večernih urah, zato velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo.

Tatvina denarnic na Goriškem
Danes, 11. oktobra zjutraj, so policisti PP Nova Gorica obravnavali tatvino v eni od trgovin v Novi Gorici (Delpinova ulica). Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec okoli 8. ure v priročni garderobi iz torbice odvzel denarnico z vsebino (v njej je uslužbenka trgovine imela poleg osebnih dokumentov in bančnih kartic tudi gotovino). Okoliščine navedenega kaznivega dejanja novogoriški policisti še preiskujejo in bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Policisti omenjene policijske postaje so tudi včeraj, 10. oktobra popoldne, obravnavali tatvino ženske denarnice v eni od trgovin v Novi Gorici (Ulica Gradnikove brigade). Neznani storilec je okoli 11.30 ure oškodovanki iz torbice odvzel žensko denarnico z vsebino (v njej je imela poleg osebnih dokumentov tudi bančni kartici in nekaj sto evrov gotovine). Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave navedenega primera podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Obravnavani primer goljufije v eni od trgovin večjega nakupovalnega centra v Novi Gorici
Prav tako so novogoriški policisti včeraj, 10. oktobra popoldne, obravnavali sum kaznivega dejanja goljufije v eni od trgovin v večjem nakupovalnem centru na območju Nove Gorice, kjer sta neznani moški in neznana ženska pri plačevanju izdelkov manjše vrednosti zamotila uslužbenko prodajalne ter jo posledično oškodovala za sto evrov. Okoliščine navedenega kaznivega dejanja policisti še preiskujejo in bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstvih obravnavanega primera podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Poškodovanje vozila v Cerknem
Včeraj, 10. oktobra nekaj po 14. uri, so policisti obravnavali poškodovanje avtomobila na parkirišču v naselju Cerkno (ulica Glavni trg). Policisti PP Idrija so na kraju ugotovili, da je bilo poškodovano službeno vozilo (last ene od gospodarskih družb) s strani drugega zaenkrat še neznanega vozila. Ko bodo idrijski policisti zaenkrat še neznanega voznika drugega neznanega vozila izsledili, bodo zoper njega podali ustrezen ukrep.

Dean Božnik
Predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...