radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Ljubljana, 08.11.2018

policija splosniV preteklih 24ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 153 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 55 dogodkov, s področja javnega reda in miru 38 dogodkov in s področja prometne varnosti 57 dogodkov.
Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 8 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 4 poškodovanj tuje stvari.
S področja prometne varnosti so obravnavali 13 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli dve vozili.
S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju in 8 krat v zasebnem prostoru.

Vlomi:
Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 8 vlomov, v dveh primerih je ostalo pri poskusu. V Kočevju so neznanci iz hiše odtujili nakit, za Bežigradom pa so iz kleti odtujili kolo. V Logatcu so iz pisarne poslovnega objekta odtujili tehnične predmete. V Šiški pa je bilo vlomljeno v trgovino in odtujen denar. Prav tako so neznanci vlomili v dve vozili.

Vinjena voznika:
Policisti PU Ljubljana so imeli včeraj v postopku dva vinjena voznika, ki sta presegala zakonsko dovoljeno mejo, in sicer so na območju Grosuplja ustavili in kontrolirali voznika (53) osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako je bil med vožnjo pod vplivom alkohola, saj je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,19 mg/l. Vozilo so policisti zasegli, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog.

Okrog 18. ure pa smo bili obveščeni o kršitvi CPP, in sicer je voznik (66) na Šmartinski cesti izsilili prednost peškama na prehodu za pešce, nato pa s kraja odpeljal. Policisti so voznika izsledili, ugotovljeno pa je bilo, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,12 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog.

Nataša Pučko
Predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...