radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Ljubljana, 06.12.2018

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 195 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 91 dogodkov, s področja javnega reda in miru 38 dogodkov in s področja prometne varnosti 77 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 14 tatvin, 11 vlomov (v šestih primerih je ostalo pri poskusu) in 4 poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 21 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 prometni nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so policisti zasegli vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 7 krat na javnem kraju, eno osebo so pridržali, in 5 krat v zasebnem prostoru.

Vlomi:
Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 11 vlomov, v šestih primerih je ostalo pri poskusu.

V Grosuplju so neznanci vlomili v hišo in odtujili nakit.

V Domžalah so iz garaže odtujili štiri platišča s pnevmatikami.

V Centru so neznanci iz kleti odtujili orodje.

Prav tako je bilo orodje odtujeno iz vrtne lope v Polju in iz delavnice na Vrhniki.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami:
Včeraj nekaj po 16. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na Zadobrovški cesti, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška, ki je v nesreči utrpela lahke telesne poškodbe. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je voznik vozil po Zadobrovški cesti proti Zaloški cesti in pri tem trčil v peško, ki je pravilno pri zeleni luči prečkala vozišče po prehodu za pešce. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog. Peška je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC.

Prijet storilec vloma v prostore društva, odrejen pripor:
V torek, 4. 12. 2018 okoli 2. ure smo bili obveščeni o vlomu v prostore društva v Mostah, storilec pa je bil zadržan s strani varnostnika. Na kraju je bil dobljen 40-letni moški iz Izole, ki je s silo telesa vlomil v prostore društva in iz predddverja za točilnim pultom odtujil 31 škatlic cigaret in 24 zavitkov brezalkoholne pijače. Ob vstopu v prostore se je sprožil vlomni alarm, zaradi česar je na kraju posredoval varnostnik in zalotil storilca. 40-letnika so policisti PP Ljubljana Moste s kazensko ovadbo včeraj predali preiskovalnemu sodniku, ki mu je po zaslišanju odredil pripor. Osumljeni je bil že obravnavan in obsojen za tovrstna kazniva dejanja.

Nataša Pučko
Predstavnica za odnose z javnostmi
Policijske uprave Ljubljana

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...