radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 195 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 91 dogodkov, s področja javnega reda in miru 38 dogodkov in s področja prometne varnosti 77 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 14 tatvin, 11 vlomov (v šestih primerih je ostalo pri poskusu) in 4 poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 21 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 prometni nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so policisti zasegli vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 7 krat na javnem kraju, eno osebo so pridržali, in 5 krat v zasebnem prostoru.

Vlomi:
Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 11 vlomov, v šestih primerih je ostalo pri poskusu.

V Grosuplju so neznanci vlomili v hišo in odtujili nakit.

V Domžalah so iz garaže odtujili štiri platišča s pnevmatikami.

V Centru so neznanci iz kleti odtujili orodje.

Prav tako je bilo orodje odtujeno iz vrtne lope v Polju in iz delavnice na Vrhniki.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami:
Včeraj nekaj po 16. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na Zadobrovški cesti, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška, ki je v nesreči utrpela lahke telesne poškodbe. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je voznik vozil po Zadobrovški cesti proti Zaloški cesti in pri tem trčil v peško, ki je pravilno pri zeleni luči prečkala vozišče po prehodu za pešce. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog. Peška je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC.

Prijet storilec vloma v prostore društva, odrejen pripor:
V torek, 4. 12. 2018 okoli 2. ure smo bili obveščeni o vlomu v prostore društva v Mostah, storilec pa je bil zadržan s strani varnostnika. Na kraju je bil dobljen 40-letni moški iz Izole, ki je s silo telesa vlomil v prostore društva in iz predddverja za točilnim pultom odtujil 31 škatlic cigaret in 24 zavitkov brezalkoholne pijače. Ob vstopu v prostore se je sprožil vlomni alarm, zaradi česar je na kraju posredoval varnostnik in zalotil storilca. 40-letnika so policisti PP Ljubljana Moste s kazensko ovadbo včeraj predali preiskovalnemu sodniku, ki mu je po zaslišanju odredil pripor. Osumljeni je bil že obravnavan in obsojen za tovrstna kazniva dejanja.

Nataša Pučko
Predstavnica za odnose z javnostmi
Policijske uprave Ljubljana

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran