radio tomi predvajalnik

policija splosniOb 21.36 smo bili obveščeni o prometni nesreči na avtocesti proti Ljubljani, približno 200 metrov pred izvozom za Divačo. Policisti so na kraju ugotovili, da je 26-letna voznica osebnega avtomobila iz Trebnjega zaradi neprilagojene hitrosti trčila v levi zadnji del avtomobila pred njo, ki ga je vozila 64-letna Divačanka. Po trku se je vozilo povzročiteljice začelo obračati po prehitevalnem pasu, kjer je obstalo na strehi. Obe udeleženki sta bili odpeljani v bolnico Izola, po prvih ugotovitvah pa sta lažje poškodovani. Povzročiteljici bo izdan plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti. Promet je bil sproščen ob 23.32.

Ponoči je nekdo vlomil v dva lokala v Kopru. V prvem so iz skladiščnega prostora ukradli kovinski sef z gotovino. Zatem so preiskali še drugo skladišče lokala, vendar niso nič odnesli.

V Borštu so ponoči izpod nadstreška ukradli motorno kolo KTM 65SX, oranžne in bele barve, letnik 2016, vredno 3450 evrov.

3. 12. je v Tatrah nekdo ponoči izpred hiše ukradel kombinirano vozilo Škoda pick-up, bele barve, reg. št. KP ZA-768. Vozilo je bilo odklenjeno, s ključi v vozilu. Danes smo dobili obvestilo, da so vozilo našli zapuščeno v Trstu. Vse okoliščine se še preverjajo.

Policisti PP Kozina so imeli 4. 12. 2018 okrog 23. ure v postopku voznika osebnega avtomobila, doma z okolice Ribnice. Zaradi suma, da vozi vozilo pod vplivom prepovedanih substanc, je policist opravil predviden postopek za prepoznavo znakov oziroma simptomov, ki so posledica teh snovi v organizmu in zmanjšujejo voznikovo sposobnost za vožnjo. Hitri test za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog je bil pozitiven na "kokain". Vozniku je bil zato odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je odklonil. Policisti so mu izrekli prepoved nadaljnje vožnje in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zaradi prekrška po ZPrCP (člen107/12) sledi obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče. Predvidena sankcija za prekršek je globa 1.200 evrov, vozniku motornega vozila pa se izreče tudi 18 kazenskih točk (prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja).

Podoben postopek je imela patrulja PP Kozina z voznikom osebnega avtomobila z okolice Ilirske Bistrice, in sicer 2. 12. 2018 zvečer. Tudi temu je bila izrečena prepoved nadaljnje vožnje in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zaradi prekrška po ZPrCP (člen107/12) sledi obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče. Predpisana sankcija enaka kot v prvem primeru.

Ilegalne migracije
V zadnjih 24 urah smo na območju PU Koper obravnavali 4 ilegalne migrante, državljane Kitajske, ki so bili prijeti ob 20. uri v dolini Dragonje. Danes bodo vrnjeni na Hrvaško.

Anita Leskovec
Predstavnica PU Koper za odnose z javnostmi

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran