radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti OKC PU Nova Gorica so bili včeraj, 5. decembra ob 14.11 uri, obveščeni o delovni nesreči na območju Želina (v kraju imenovanem Zakrog v Občini Cerkno), kjer se je med sečnjo lesa v gozdu poškodoval 31–letni moški. Policisti PP Idrija so z zbiranjem obvestil in ogledom med drugim ugotovili, da sta dva moška v lastnem gozdu izvajala sečnjo lesa. Eden izmed njiju oz. 31-letnik je požagal večje drevo (smreka) in popravljal odrez omenjenega drevesa. Pri tem je deblo smreke drsnilo s panja in 31-letnika ukleščilo med rastoče drevo; slednji je bil pri tem predvidoma huje poškodovan. Drugi moški mu je nemudoma priskočil na pomoč, in sicer tako da je zmanjšal pritisk debla na mlajšega moškega. Kasneje so na kraju posredovali tudi pripadniki GRS Tolmin in gasilci PGD Cerkno, ki so s skupnimi močmi izpod debla rešili 31-letnika in nudili nadaljnjo pomoč reševalcem NMP ZD Idrija. Zatem so reševalci ponesrečenca z vrvno tehniko dvignili do ceste, kjer so ga prevzeli člani dežurne ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči in ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policisti so tujo krivdo izključili in bodo o nesreči s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Dean Božnik
Predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran